App Store'daki geliştiriciler daha hızlı zenginleşiyor

Android isimli işletim sistemi, küresel pazar içerisinde %85 benzerindeki çok büyük bir payı elinde tutmakta.

App Store'daki geliştiriciler daha hızlı zenginleşiyor


Android isimli işletim sistemi, küresel pazar içerisinde %85 benzerindeki çok büyük bir payı elinde tutmakta. Aslında yine bu büyük seviyedeki paya karşın, senelerdir yapılmakta olan analizler App Store mağazasının, Google Play Store mağazasına oranla çok daha kârlı  bir durumda olduğunu göstermekte. Bu durumu açıklayabilmek amacıyla, bir çok farklı görüş yer almakta. Bazı insanlar Android cihazların daha fazla gelişen ülkelerde kullanılmakta olduğunu belirtirken, bazı insanlar ise arada yer alan fiyat farklarına dikkatleri çekmekte.

Sensor Tower tarafından yapılmış olan yeni bir araştırma, App Store isimli mağazanın bu konuyla ilgili üstünlüğünü bir defa daha kanıtlamış oldu. Verilere bakılır ise Amerika‘da yer alan 164 tane geliştirici, 2018 senesinde App Store üzerinden ilk 1 milyon dolarlarını kazanmış oldu. Google Play Store geliştiricileri içerisindeyse bu sayı  sadece 88 kişi ile sınırlı kaldı. Arada yer alan fark  ise yaklaşık olarak 1,9 kat.

App Store üzerinde ilk milyon dolarlarını kazanmış olan geliştiricilerin %33‘lük bir bölümü, bunu oyunlar sebebiyle kazanmış bir halde. Sağlık ile birlikte Fitness uygulamaları da %12'yle birlikte 2. sırada yer alıyor.

Google Play Store üzerinde de, bu başarıyı sağlamış olanların %65‘lik bir kısmı bunu oyunlar sebebiyle sağlamış bir halde. Play Store üzerinde Sağlık ve de Fitness‘ın payı da %5 seviyelerinde kalmış.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.