Rusya resmi bir şekilde duyurdu

Rusya'nın Başbakanı görevinde bulunan Dimitriy Medvedev, Ukrayna'ya yönelik yapılmış olan yaptırımları genişletmiş durumdaki kararnameyi resmen imzaladı.

Rusya resmi bir şekilde duyurdu


Rusya'nın Başbakanı görevinde bulunan Dimitriy Medvedev, Ukrayna'ya yönelik yapılmış olan yaptırımları genişletmiş durumdaki kararnameyi resmen imzaladı.

Rusya hükümetinin basın servisi tarafından yapılmış olan açıklama içerisinde, Ukrayna'ya  yönelik gerçekleştirilen ekonomik  açıdan kısıtlamalara 200 kişiyle birlikte firmayı ekleyen kararnamenin,  Medvedev'in imzası ile yürürlüğe girmiş olduğu ifade edildi.

Medvedev, Twitter üstünden yapmış olduğu açıklama içerisinde; ''Bu  özel karar, Rus  devletinin vatandaşlarıyla birlikte firmalarının haklarını gözetmek amacıyla alınmıştır.'' şeklindeki  ifadelerine yer verdi. Rusya, 1 Kasım 2018 tarihi içerisinde yürürlüğe girmiş olan kararname ile, 322 tane Ukrayna  vatandaşıyla birlikte 68 tane Ukraynalı firmaya yönelik  olarak bir ekonomik kısıtlama uygulamaya  başlama kararı almıştı.

Kararname ile birlikte Ukrayna'nın Devlet Başkanı görevinde bulunan Petro Poroşenko'nun oğlu Aleksey  Poroşenko, İçişlerinin Bakanı  görevinde bulunan Arsen Avakov, Ukrayna'nın Parlamentosu Başkanı görevinde bulunan Andrey  Parubiy, eski başbakanlaedan Arseniy Yatsenyuk ile birlikte Yuliya Timoşenko, Ukrayna'nın devlet doğal gaz firmasının  Naftogaz Başkanı görevinde bulunan Andrey Kobolev, Poroşenko’nun  basın sekreteri görevinde bulunan Svyatoslav Tsegolko isimler yaptırım listesi içerisine alınmıştı.

Rusya'nın son zamanlarda Kırım’ı ilhak etmiş olması ve Ukrayna'nın doğu bölgesinde yaşanmış olan krizden dolayı Kiev'in yönetimi, 2014 senesinden bu zamana Moskova’ya yönelik farklı ekonomik  kısıtlamalar yürürlüğe koymuş oldu. Bahsi geçen bu kısıtlamaların arasında, Rusya'dan direkt doğal gaz  ithalatının durdurulacak olması, Rusya bankalarına yönelik çeşitli yasaklar ve 2 ülkenin arasında yer alan  hava trafiğinin kısıtlanması benzerindeki önlemler yer almakta.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.