Savaş uçaklarını sınır bölgesine doğru sevk etmeye başladı

İran'da yer alan dini liderlerden Ayetullah Ali Hamaney, Süleymani'nin Amerika Birleşik Devletleri tarafından öldürülmesinin hemen sonrasında yapmış olduğu açıklama üzerinde; ''Süleymani'yi öldürmüş olan suçluları mutlak bir intikam beklemekte.

Savaş uçaklarını sınır bölgesine doğru sevk etmeye başladı


İran'da yer alan dini liderlerden Ayetullah Ali Hamaney, Süleymani'nin Amerika Birleşik Devletleri tarafından öldürülmesinin hemen sonrasında yapmış olduğu açıklama üzerinde; ''Süleymani'yi öldürmüş olan suçluları mutlak bir intikam beklemekte. Süleymani'nin öldürülmüş olması, Amerika Birleşik Devletleri ile birlikte İsrail'e karşı  gerçekleştirilen direnişin motivasyonunu adeta ikiye katlamış olacak'' ifadelerine yer vermişti.

İran devlet televizyonu tarafından aktarılmış olan bilgilere bakılırsa, Kasım Süleymani'nin Irak'da yer alan Bağdat kenti içerisinde Amerika Birleşik Devletleri'nin gerçekleştirdiği saldırı sonucunda öldürülmesinin hemen sonrasında F-14 savaş jetleri sınıra sevk edilmeye başlandı.

Dışişleri Bakanı  görevinde bulunan Muhammed Cevad Zarif ise yapmış olduğu açıklama içerisinde; ''Amerika Birleşik Devletleri, adeta bir haydut gibi gerçekleştirdiği maceracılığının bütün sonuçlarından sorumlu bulunacaktır'' şeklindeki ifadelerine yer vermişti.

Ordu Sözcüsü  görevinde bulunan Ramazan Şerif da, Devrim Muhafızları'yla birlikte bölge üzerinde yer alan müttefiklerinin bugün itibariyle yeni bir aşamaya geçecek olduğunu ve ayrıca Amerika Birleşik Devletleri ile İsrail'in  şu anda mevcut durumdaki sevincinin ''mateme dönüşecek olduğunu'' ifade etti..

İran asıllı generalin öldürülmesinin intikamını ''kesin bir şekilde'' alacak olduklarını ifade eden Şerif,  söz konusu bu sevincin mateme dönmesinin fazla uzun bir zaman almayacağını da açıkça ifade etti..

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.