Şili karışmış bir durumda

Şili devletinin başkenti olarak bilinen Santiago içerisinde, metro ücretleri için %4 oranında bir zam duyurusunun hemen sonrasında başlamış olan protestoların şiddet olaylarına dönmeye başlamasının ardından hükümet olağanüstü hal (OHAL) ilan etme kararı almıştı.

Şili karışmış bir durumda


Şili devletinin başkenti olarak bilinen Santiago içerisinde, metro ücretleri için %4 oranında bir zam duyurusunun hemen sonrasında başlamış olan protestoların şiddet olaylarına dönmeye başlamasının ardından hükümet olağanüstü hal (OHAL) ilan etme kararı almıştı. Meydana gelen bu olaylardan sonra hükümet geri adım atmış durumdayken ülkenin içinde, demokrasinin tekrardan tesis edilmiş olduğu 1990 senesinden bu zamana en zor dönemlerden bir tanesi yaşanmakta.

Şili basını içerisinde çıkmış olan habere bakılırsa, perşembe gününde güvenlik güçleri ile göstericiler arasında şiddetli bir şekilde çatışmalara dönen zam karşıtı  olarak gerçekleştirilen gösterilerin şiddetlenmesinden dolayı Santiago içerisinde sokağa çıkma yasakları ilan edilmiş bir halde. ''Acil durum'' ilan edildiği açıklanan yerlerin arasında Valparaiso şehriyle birlikte Concepcion şehri de ilave edilmiş durumda.

Şili'nin Devlet Başkanı  görevinde bulunan Sebastian Pinera tarafından ''acil durum'' ilan edilmiş olan bölgeleri sorumluluğuna vermiş olduğu General Javier Iturriaga, ülkenin içinde çoğalan şiddet olaylarından dolayı Santiago eyaletiyle beraber Chacabuco eyaletinin ve ayrıca San Bernardo bölgesiyle Puente Alto bölgesiyle ilgili yerel saatle saatler 22:00 ila 07:00 aralarında sokağa çıkma yasağı ilan etmiş bir durumda.

Sokağa çıkma yasaklarıla alakalı kararın, çoğalan şiddet ile birlikte yağma olaylarından dolayı alınmış olduğunu ifade eden Iturriaga, söz konusu bu yasağın kaç gün devam edeceğine yönelik bir bilgi paylaşımı yapmadı.

 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.