Suudi Arabistan'daki 2 saldırganın cezası kesinleşti

Suudi Arabistan içerisinde geçmiş olduğumuz ay Kral Abdullah Park Tiyatrosu'nda sahnelenmeye başlanan oyun sırasında 4 tane sanatçıyı bıçaklamış olan saldırganların cezaları kesinleşti.

Suudi Arabistan'daki 2 saldırganın cezası kesinleşti


Suudi Arabistan içerisinde geçmiş olduğumuz ay Kral Abdullah Park Tiyatrosu'nda sahnelenmeye başlanan oyun sırasında 4 tane sanatçıyı bıçaklamış olan saldırganların cezaları kesinleşti. Yargılama yapan mahkeme, söz konusu 2 sanıktan bir tanesine idam, ötekisine e 12 sene 6 aylık bir hapis cezası vermiş oldu.

Suudi Arabistan'da merkezi bulunan Ukaz gazetesinin yapmış olduğu habere bakılırsa, başkent Riyad içerisinde yer alan Ceza Mahkemesi, Kral Abdullah Park Tiyatrosu üzerinde yer alan oyunda sahneye çıkan oyuncular ile birlikte bir tane güvenlik görevlisine bıçaklı saldırı gerçekleştiren sanıklardan bir tanesiyle ilgili idam kararı vermiş durumda. Söz konusu mahkeme, aynı dava içerisinde yargılanmakta olan farklı bir sanığı da 12 sene 6 aylık bir hapis cezasına çarptırmış oldu.

İdam cezası almış olan sanığa ''terör örgütlerinden El Kaide'ye mensup bir durumda bulunmak, oyuncuları hedef almış olan bir terör saldırısı gerçekleştirmek, bir tane güvenlik görevlisiyle birlikte tiyatrocuları yaralamak, insanları çok fazla  korkutmak'' şeklinde bir suçlama, öteki sanığa da ''yardım ile birlikte yataklık'' şeklinde bir suçlama yöneltilmekteydi.

Riyad'a yer alan polisler, 12 Kasım tarihi içerisinde 3 tane  tiyatro oyuncusuna bıçaklı  bir şekilde saldırı gerçekleştiren Arap uyruğuna sahip şüpheli şahsın yakalanmış olduğu açıklamasında bulunmuştu. Söz konusu bu saldırı, Suudi Arabistan'da yer alan Eğlence Heyeti'ne yönelik olarak başlayan eleştirilerin artış gösterdiği bir dönemde meydana gelmişti. 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.