Tam 101 gündür hükümet kurulamadı

İsveç içerisinde 9 Eylül tarihi içerisinde gerçekleştirilen genel seçimin üstünden tam 108 gün geçmiş olmasına karşın halen hükümet kurulamadı. 

Tam 101 gündür hükümet kurulamadı


İsveç içerisinde 9 Eylül tarihi içerisinde gerçekleştirilen genel seçimin üstünden tam 108 gün geçmiş olmasına karşın halen hükümet kurulamadı. 

İsveç'in Meclis Başkanı  görevinde bulunan Andreas Norlen, gazetecilere yapmış olduğu açıklama içerisinde, hükümet kurmayla ilgili girişimin son defa 16 Ocak tarihi içerisinde denenecek olduğunu söyledi.

Bu tarihe kadarki süre içerisinde Başbakan'la birlikte Sosyal Demokrat Partinin Genel Başkanı görevinde bulunan Stefan Löfven ile ana muhalefet içerisindeki ılımlı Muhafazakar Partisinin Genel Başkanı  görevinde bulunan Ulf Kristersson'ın öteki partilerle anlaşıp hükümet kurmak amacıyla kalan son şanslarını da kullanmalarının gerekli olduğunu açıklayan Norlen, kurulacak  olan herhangi bir koalisyon hükümetinin güvenoyu alabilmesininde şart olduğunu açık bir şekilde dile getirdi.

Norlen açıklaması içerisinde; ''Bahsi geçen koalisyon hükümeti güvenoyu alamaz ise 21 Nisan 2019 tarihi içerisinde erken seçime gidilme kararı alınacak..'' ifadelerine yer verdi.

İsveç içerisinde 9 Eylül tarihinde gerçekleştirilmiş olan genel ve yerel seçimlerinden bu zamana kadar partilerin hükümet kurma konusunda gerçekleştirmiş oldukları girişimler tam 4 defa başarısızlığa uğramış idi.

Seçimde alınmış olan sonuçlarına bakılırsa, sol blok 144 tane, sağ blok 143 tane sandalye kazanmış, aşırı sağ blok ise 62 tane vekil çıkartmayı başarmıştı. Ancak seçimlerin üzerinden 101 gün geçmesine karşın halen bir hükümet kurulamadı.

 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.