İnternet reklamları da vergi kapsamına girecek

İnternet üstünden verilmekte olan reklam hizmetlerinin vergi kapsamına dahil edilmesi amacıyla alınmış olan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi, Resmi Gazete tarafından resmi bir şekilde yayınlandı.

İnternet reklamları da vergi kapsamına girecek


İnternet üstünden verilmekte olan reklam hizmetlerinin vergi kapsamına dahil edilmesi amacıyla alınmış olan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi, Resmi Gazete tarafından resmi bir şekilde yayınlandı. Resmi Gazete içerisinde yer alan bilgilere bakılırsa bahsi geçen bu düzenleme 1 Ocak 2019 tarihi itibariyle yürürlüğe girmiş olacak.

Böylece alınmış olan kararla beraber 1 Ocak 2019 tarihi itibariyle, internet reklamlarıyla birlikte reklamlara aracılık etmekte bulunan kuruluşlara gerçekleştirilen ödemelerde %15‘lik bir vergi kesintisi yer alacak.

Gelir Vergisi ile Kurumlar Vergisi'nin internet reklamları yayınlatmakta olanlar veyahut internet üstünden reklam hizmeti verilmesine aracılık etmekte bulunan kuruluşlara gerçekleştirilen ödemelerde hemen üst kısımda ifade ettiğimiz gibi %15 oranında bir kesinti yapılmış olacak.

Öte yandan, Resmi Gazete üstünden yayınlanmış olan kararnamede ödeme gerçekleştiren kişinin  herhangi bir vergi mükellefi olup olmadığına bakılmadan, bahsi geçen oranda bir vergi kesintisi yapılacak olduğu da resmi bir şekilde açıklandı. 

Pekala, sizler internet  üzerinde yer alan reklamlarının vergi kapsamına girmesi ile ilgili olarak neler düşünmektesiniz. Bu konu ile alakalı bütün düşüncelerinizi yorum bölümünden açık bir şekilde iletebilirsiniz. Yorumlarınızı ve düşüncelerinizi merak ediyor, bekliyoruz… İnternet üzerine pek çok web sitesi de aldığı ufak reklamlar sayesinde ayakta kalabiliyor.

 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.