Tansiyonun Amerikan savaş gemisi ile beraber yükseldi

USS McCampbell isimli savaş gemisinin Güney Çin Denizi'nin sularına girmiş olmasına sert bir şekilde tepki göstermiş olan Çin, Amerika Birleşik Devletlerini provokatif durumdaki eylemlere hemen son vermeye çağrıda bulundu.

Tansiyonun Amerikan savaş gemisi ile beraber yükseldi


USS McCampbell isimli savaş gemisinin Güney Çin Denizi'nin sularına girmiş olmasına sert bir şekilde tepki göstermiş olan Çin, Amerika Birleşik Devletlerini provokatif durumdaki eylemlere hemen son vermeye çağrıda bulundu.

Çin'in Dışişleri Bakanlığında Sözcü görevinde bulunan Lu Kang, Amerika Birleşik Devletlerinin donanmasına  ait  olan savaş gemisinin Güney Çin Denizi'ne girmiş olmasına tepki gösterip Washington  yönetimini bölge içerisinde ''provokasyona bir  son vermesi için'' çağırdı. 

Bakanlık Sözcüsü görevinde bulunan Lu, başkent Pekin'de gerçekleştirmiş olduğu basın toplantısı esnasında,  Amerika Birleşik Devletlerinin donanmasına ait durumdaki USS McCampbel ismine sahip güdümlü füze destroyerinin  Şişa adasına çok  (Paracel) yakın  sulara yaklaşıp Çin'in mevcut durumdaki egemenlik hakları ile birlikte kanunlarını ve de  uluslararası hukuku  ihlal etmiş olduğunu savunup bu eylemin alakalı sularda barışla birlikte güvenlik ve düzene zarar vermiş olduğunu kaydetti.

Çin'in ise bu bölgeye savaş gemisiyle beraber uçakları yollayarak Amerika Birleşik Devletlerini, savaş  gemisinin bölge üzerinden ayrılması amacıyla uyardığını ifade eden Sözcü görevindeki Lu, bu konuyla ilgili gerekli  tepkinin Amerika Birleşik Devletlerinin makamlarına da iletilmiş olduğunu açıkça ifade etti.

''Çin, Amerika Birleşik Devletlerinin alakalı bu eylemine kararlılık ile karşı çıkmakta ve Amerika Birleşik Devletleri  tarafını bu çeşitteki provokatif eylemlere hemen  son vermeye çağırmakta.'' ifadelerine yer veren  Lu, ülkesinin egemenlikle birlikte güvenliğini savunmak amacıyla alakalı önlemleri almayı sürdüreceklerini da ifade etti.

Amerika Birleşik Devletlerinin donanmasına ait  durumdaki bu geminin, 2 tane ülkeden üst düzeydeki yetkililerin  Pekin'de ticari müzakereler yürütecek olduğu gün Şişa adasına yakın durumdaki sulara girmiş olması ise  dikkatleri çekmiş oldu.

Amerika Birleşik Devletleri tarafınan daha önce yapılmış olan açıklama içerisinde, bu geminin ''seyrüsefer serbestisi'' kapsamında görev icra etmekte olduğu da bildirilmişti.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.