Tarihi kilisede yangın paniği

Amerika Birleşik Devletleri'nin New York eyaleti içerisinde yer alan tarihi durumdaki Schroon Lake Halk Kilisesi'nde yangın çıktı.

Tarihi kilisede yangın paniği


Amerika Birleşik Devletleri'nin New York eyaleti içerisinde yer alan tarihi durumdaki Schroon Lake Halk Kilisesi'nde yangın çıktı.

Yapılması 19. yüzyıl içerisinde tamamlanmış durumdaki tamamen ahşaptan yapıldığı açıklanan bu kilisede Çarşamba günü saatler 15.15’i gösterirken henüz bilinmeyen bir sebepten dolayı bir yangın çıktı. Kilisenin arka kısmından başlamış olduğu inanılan yangın için 13 değişik bölgeden itfaiye ekipleri hızlı bir şekilde müdahale etti. İtfaiye ekiplerinin gerçekleştirmiş olduğu bu hızlı müdahalesi yangının çevrede yer alan öteki binalara yayılmasını önler iken kilise hiç bir şekilde kurtarılamadı. 

Schroon Lake'nin İtfaiye Departmanı Şefi  görevinde bulunan Paul McCann ise yapmış olduğu değerlendirmesi içerisinde ''Kilisede çıkmış olan bu yangın fazlasıyla hızlı bir şekilde yayıldı. Kilisede yer alan sıralarda çok daha fazla vernik bulunmaktaydı ve bu tamamen açık bir alandı'' ifadelerine yer verdi. 

McCann şu anda herhangi bir kundaklamadan şüphelenmemekte olduklarını ifade ederken, Federal Ateşli Silahlar ile Tütün Departmanı (ATF)'nın yanı sıra New York Eyalet Polisi ise araştırmalarını halen devam ettirdikleri konusunda bir açıklama yaptı. Kilisenin Papazı görevinde bulunan Lynette Cole ise halka yönelik gerçekleştirmiş olduğu özel açıklama içerisinde kilisenin tekrardan inşa edilecek olduğunu ifade ederek ''Çok uzun  bir zaman daha bu kilisenin papazı olarak kalacağım. Kalbim sizlerle'' ifadelerine yer verdi. 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.