HTC şirketinin kötü günleri devam ediyor

2018 senesi, HTC şirketi için iyi geçmiş bir sene olmadı.

HTC şirketinin kötü günleri devam ediyor


2018 senesi, HTC şirketi için iyi geçmiş bir sene olmadı. Geçmiş senelerin en popüler durumdaki  telefon üreticilerinden bir tanesi olan HTC şirketinin satış rakamları  ise her geçtiğimiz gün azalmakta. HTC şirketinin yetkilileri ise tekrardan yükselişe geçebilecek olduklarına yönelik umutlu olduklarını ifade ediyorlar.

Telefon üretici firmaların başarısını görebilecek olduğumuz parametrelerden bir tanesi, şirketin satış rakamlarıdır. Ekonomik açıdan şirketin gidişatıyla ilgili fikir vermekte olan bu gösterge, aynı zaman içerisinde şirketin popülerliği konusunda da  bir fikir verebilir. HTC şirketinin satış rakamları incelendiği zaman göze çarpmakta olan en önemli detay ise, firmanın satışlarının 7 seneden beri devamlı olarak düşüş göstermesidir.

2018 senesiyle ilgiliyse durum az daha değişik. 2018 senesinde satış rakamlarında meydana gelen düşüş, öteki senelere bakıldığında çok daha fazla. Ekonomi devlerinden biri olan Bloomberg içerisinde görevli analistlerden Tim Culpan, Twitter hesabı üzerinden yapmış olduğu bir paylaşımda, HTC şirketinin ekonomik durumuna da değinmiş oldu. Culpan'ın paylaşmış olduğu verilere bakılır ise 2018 senesinde HTC şirketinin satışları, 2017 senesine göre %62 oranında bir düşüş gösterdi.

​Atmış olduğu Tweet üzerinde geçmiş senelerdeki satış rakamlarını da paylaşmış olan Culpan, HTC şirketinin 2018 senesindeki satışlarını ay ay listelemiş olduğu bir görseli de takipçileri ile paylaştı.

HTC şirketi senelerdir düşmekte olan akıllı telefon pazarının payları ve de satış rakamlarını yükseltmeye çalışmakta lakin sonuç alınabilmişte değil. Senenin başında, 2.000 tane HTC şirketinin çalışanı Google şirketine transfer olmuştu. HTC şirketi, bu bahsi geçen transferden bir para kazanmış olsa bile, geliştirme konusundaki ekibini yitirmiş oldu. 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.