Trump geri adım atmış durumda

Koronavirüs ile alakalı salgından dolayı Çin'i suçlamaya devam eden ve ''Ağır bir bedel ödemiş olacak'' ifadeleriyle tehditler savuran Amerika Birleşik Devletleri'nin Başkanı görevinde bulunan Donald Trump'tan çok daha yeni bir açıklama gelmiş durumda.

Trump geri adım atmış durumda


Koronavirüs ile alakalı salgından dolayı Çin'i suçlamaya devam eden ve ''Ağır bir bedel ödemiş olacak'' ifadeleriyle tehditler savuran Amerika Birleşik Devletleri'nin Başkanı görevinde bulunan Donald Trump'tan çok daha yeni bir açıklama gelmiş durumda. Trump, bu defa ''Çin, bu virüsü kasten ortaya çıkartmış değil ancak virüs bir şekilde Vuhan kentinden çıktı'' ifadelerine yer verdi.

Çin'de yer alan Hubei eyaleti içerisindeki Vuhan kentinde ortaya çıkmış olan ve kısa zaman içinde bütün dünyayı etkisi altına almış bulunan yeni tip koronavirüsle alakalı salgın (Kovid-19) sebebiyle en çok can kaybının görüldüğü ülke Amerika Birleşik Devletleri oldu. Amerika Birleşik Devletleri'nin Başkanı görevinde bulunan Donald Trump, başlangıcından bu yana virüsün Vuhan kentinde yer alan bir laboratuvardan ortaya çıkmış olduğunu ileri sürerek, Çin'in çok ağır bir bedel ödeyecek olduğunu ifade etmişti. Bugün içerisinde konuyla alakalı yeni bir açıklamada bulunan Trump, geri adım atmış durumda

Trump, Oval Ofis içerisinde New York Post gazetesine vermiş olduğu özel röportajı esnasında, Covid-19 salgınını ve Amerika Birleşik Devletleri'nin dış politikasını değerlendirmiş oldu. Virüsün aslında tamamen küresel bir salgın haline gelmiş olmasından Çin'i sorumlu tutmakta olan Trump açıklamasında, ''İstihbarat raporlarına baktığımızda anlıyoruz ki, Çin içerisinde çok kötü şeyler oldu. Bununla en kısa zamanda yüzleşelim. Çin, bu virüsü kasten ortaya çıkartmış değil ama virüs bir şekilde Vuhan kentinden çıktı'' ifadeleriyle konuşmasını sürdürdü."

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.