Trump için çok büyük bir şok

New York Times isimli gazetenin konuyla alakalı olarak bilgisi bulunan bir kaynağa  dayandırmakta olduğu haberde, New York Başsavcısı görevinde bulunan  Letita James'in, Donald Trump'ın iş  anlaşmaları üstüne inceleme başlatmış olduğu belirtildi.

Trump için çok büyük bir şok


New York Times isimli gazetenin konuyla alakalı olarak bilgisi bulunan bir kaynağa  dayandırmakta olduğu haberde, New York Başsavcısı görevinde bulunan  Letita James'in, Donald Trump'ın iş  anlaşmaları üstüne inceleme başlatmış olduğu belirtildi.

Adı açıklanmamış olan kaynak, Deutsche ile birlikte Investors isimli bankalarına, Trump'ın  özellikle de emlak projelerini kapsamakta olan iş bağlantıları kayıtları ile alakalı bilgi  almak amacıyla mahkeme celbi çıkartıldığını belirtti. Mahkeme celbinin  ayrıca Donald Trump'ın krediyle alakalı başvuruları, emlaklarının ipotekleri,  kredi tahsislerinin yanı sıra Trump'a ait Washington'da yer alan Trump International Hotel ile birlikte Chicago ve de New York'ta yer alan binalar ve Miami bölgesi içerisindeki bir golf sahasıyla alakalı  belgeleri içermekte olduğu ifade edildi.

Rusya soruşturmasından ötürü hapse girmesi kesinleşmiş olan Trump'ın eski  özel avukatlarından Cohen, geçtiğimiz ay Amerika Birleşik Devletlerinin Kongresi içerisinde vermiş olduğu ifadede, Amerika Birleşik Devletleri'nin Başkanı görevinde bulunan Trump'ın bankalardan kredi alabilmek amacıyla malvarlığı beyanları içerisinde servetini  abartmış olduğunu, fakat vergi ödemeleri içerisindeyse düşük göstermekte olduğunu açıkça ifade etmişti.

6 Mayıs tarihi içerisinde cezaevine girmesi konusunda beklenti bulunan Michael Cohen, Trump'la  ilişkileri bulunduğu ileri sürülen 2  tane kadına konuşmamaları amacıyla ''yasa dışı bir şekilde para  ödemesi yapmak'', ''seçim kampanyası içerisinde finansman kurallarını ihlal etmiş olmak'', ''banka  dolandırıcılığı gerçekleştirmek'' ve son olarak ''Moskova'da yer alan bir emlak projesiyle alakalı olarak Trump'a aracılık  etmek'' benzerindeki hususlarda federal yetkililere yalan söylemek ile suçlanmıştı.

Hakkında yer alan suçlamaları ağustos ayı içerisinde kabul etmiş olan ve sonraki aylar içerisinde  Rusya soruşturmasını devam ettiren Özel Yetkili Savcı görevindeki Robert Mueller'in ekibi ile 7 defa  bir araya gelip ifade vermiş olan Cohen, aralık ayı içerisinde 3 senelik bir hapse mahkum edilmişti.
 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.