Mozilla'dan Send hamlesi geldi

Mozilla şirketinin ücretsiz ve  de şifrelenmiş dosya aktarma hizmetlerinden biri olan Firefox Send, Ağustos 2017 tarihi içerisinde test sürümü ile piyasaya çıkartılmasının sonrasında resmi bir şekilde bütün kullanıcılara açılmış durumda.

Mozilla'dan Send hamlesi geldi


Mozilla şirketinin ücretsiz ve  de şifrelenmiş dosya aktarma hizmetlerinden biri olan Firefox Send, Ağustos 2017 tarihi içerisinde test sürümü ile piyasaya çıkartılmasının sonrasında resmi bir şekilde bütün kullanıcılara açılmış durumda. Hizmet ise , web kullanıcılarının tarayıcı üstünden tam tamına 2,5 GB''lık bir büyüklüğe kadar dosyaları paylaşmalarına imkan tanımaktayken, bu dosyalara da baştan sona şifreleme olanağı sunmakta. Öte yandan paylaşılmış olan dosyaları gizli tutmak amacıyla otomatik bir şekilde sona erebilen bir bağlantı kullanmakta.

Mozilla şirketi, web tabanına sahip olan gönderme aracını ilk test etmeye başladığı zaman dosya paylaşımların sadece 1 GB'lık bir boyut ile sınırlandırılmıştı. Firefox hesabı bulunmayan kullanıcılar için 1 GB'lık bir sınır uygulanmaya devam edilirken, kayıtlı  durumdaki kullanıcılar içinse  üst limit 2,5 GB şeklinde belirlenmiş durumda.

Sistem ayrıca, çok büyük boyuta sahip olan dosyalarda çok sık bir şekilde rastlanmakta olan e-mailden dosya gönderimi sorununu bulut üstünde depolama gerçekleştirerek çözmüş durumda. Google Drive ile birlikte Dropbox benzerindeki bulut depolama sitelerinin yanı sıra WeTransfer benzerindeki sitelerden de yapabilmekte olduğunuz büyük boyuta sahip dosya paylaşımlarıyla alakalı olarak yeni bir alternatif oluşturmuş durumda.

 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.