Türkiye'nin ardından bir ülke daha yaşanan depremler nedeniyle 1 günlük ulusal yas ilan etti!

Kosova Cumhurbaşkanı Vjosa Osmani Türkiye'de yaşanan depremler sonrasında hayatını kaybeden vatandaşlar için ülkelerinde 1 günlük yas ilan edeceklerini açıkladı.

Türkiye'nin ardından bir ülke daha yaşanan depremler nedeniyle 1 günlük ulusal yas ilan etti!

Kahramanmaraş merkezli ard arda meydana gelen 7.7 ve 7.6 şiddetinde ki depremler sonrasında, son yapılan açıklamada 6 bin 234 kişinin hayatını kaybettiği ve 37 bin 11 kişinin ise yaralı olarak kurtarıldığı açıklandı. 

Depremlerin yaşanması sonrasında bir çok dünya ülkesi Türkiye'ye yardım ulaştırırken Kosova'dan tarihi adım geldi.

Türkiye'de yaşanan depremlerde hayatını kaybeden vatandaşlar için derin bir üzüntü duyduklarını belirten Kosova Cumhurbaşkanı Vjosa Osmani "Bu tür trajediler karşısında desteğe ihtiyacı olanların yanında olmalıyız. Türkiye ve Suriye halkının acısı bizim de acımızdır. Bu nedenle, anayasal yetkilerime dayanarak Kosova Cumhuriyeti'nde 8 Şubat Çarşamba gününü ulusal yas günü ilan ettim" ifadelerini kullandı.

Depremin yaşanması sonrasında Kosova'dan arama tecrübeli arama kurtarma isimlerinden oluşan 30 kişilik kosova askeri grunbu Türkiye'ye gönderilmişti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından da yapılan açıklamalar çerçevesinde "6 Şubat 2023 tarihinde ülkemizde meydana gelen depremler sebebiyle 7 gün süreyle milli yas ilan edilmesi ile bütün yurtta ve dış temsilciliklerimizde 12 Şubat 2023 Pazar günü güneşin batışına kadar bayrağımız yarıya çekilecektir." ifadeleri kullanıldı.


Kaynak: Beyaz Haber Ajansı (BHA)

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.