Ukrayna'da dengeler değişmeye başladı! Zelenski taaruz emrini verdi

Şubat ayından bu yana Rusya tarafından süren Ukrayna işgali yeni bir boyut kazanmaya başladı. Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski Ukrayna askerlerinin karşı saldırıya geçtiğini belirterek ''Tüm Donetsk bölgesi kurtarılacak. Neticede Rusların kaçması, onlar için en iyi seçenektir.'' dedi.

Ukrayna'da dengeler değişmeye başladı! Zelenski taaruz emrini verdi

Ukrayna'da 7 aydır devam eden Rus işgalinde sıcak gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Son olarak ulusa sesleniş konuşması yapan Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski Rusya'nın ilerleyişini durdurduklarını karşı taaruza geçtiklerini belirtti.

Herson bölgesine doğru karşı taaruza geçen Ukrayna ordusu yaklaşık olarak 2 bin kilometrelik alanı Rus askerlerinden temizledi, yaşanan sıcak gelişmeler sonrasında ilk fotoğraf Ukrayna Savunma Bakanlığı'ndan geldi, bakanlığın internet sitesi üzerinden paylaşılan fotoğrafta Ruslar'dan temizlenen bölgede indirilen Rusya Bayrağı'nın Ukrayna askerleri tarafından üzerine basıldığı görüldü. 

Zelenski'nin hedefi Kırım hattını açma

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski'nin yaptığı planlar doğrultusunda Rusya tarafından Ukrayna'nın kalbi olarak adlandırılan bölgelere ilerleyişinin durdurulması ve karşı taaruza geçmesi emrini askerlere verdiği iddia edildi. Bu nedenle Ukraynalılar tarafından Herson bölgesi Ukrayna'nın kalbi olarak kabul ediliyor ve şu anda Herson'da Rus askeri bulunmuyor.

Zelenski ulusa seslendi

Durum değerlendirmesi niteliğinde Ulusa Sesleniş konuşması yapan Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski ''Bugün Başkomutanlık Karargahı ile bir toplantı yaptım. Operasyon bölgelerinin komutanları ön saflardaki duruma ilişkin raporlar sundu. Gerekli kararlar alındı. Ramstein Hava Üssü'ndeki toplantının sonuçlarına ilişkin Savunma Bakanı Reznikov'un raporunu dinledik. Askerlerimizin cephede farklı yönlerde hareketi devam ediyor. Şu an itibariyle, Eylül ayının başından bu yana aktif faaliyetlerin bir parçası olarak, topraklarımızın yaklaşık 2 bin kilometresi kurtarıldı'' ifadelerine yer verdi.

Savunma bakanlığı yeniden gruplanma dedi

İngiliz haber ajansı tarafından yapılan habere görede Rus Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada Rus birlikteliklerinin Harkiv bölgesine çekildiğini kabul ettiğini ve bakanlığın geri çekilmeyi yeniden gruplandırma olarak tabir ettiğini iddia etti.


Kaynak: Beyaz Haber Ajansı (BHA)

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.