Virüsten çok daha tehlikeli

Siber güvenlikle ilgili olan uzmanlar, ''biyoterörist'' şeklinde isimlendirilmiş olan kişilerin, virüsler üstünde çalışma gerçekleştirmekte olan biyologların bilgisayarlarına sızıp saldırı yapabileceklerini açıklamış oldu.

Virüsten çok daha tehlikeli


Siber güvenlikle ilgili olan uzmanlar, ''biyoterörist'' şeklinde isimlendirilmiş olan kişilerin, virüsler üstünde çalışma gerçekleştirmekte olan biyologların bilgisayarlarına sızıp saldırı yapabileceklerini açıklamış oldu. Uzman isimler, bu söz konusu saldırıların gerçekleşecek olması halinde dünya üzerinde koronavirüsle alakalı salgından daha tehlikeli durumlar oluşabilecek olduğu ihtimali üstünde durmakta.

Independent Türkçe tarafından yapılmış olan haberine bakılırsa, Amerika Birleşik Devletleri'nin Sağlık ile İnsan Hizmetleri Bakanlığı, potansiyel bir yönden zararlı durumda bulunan DNA'ları tarayıp tespit etme amacıyla bir takım protokoller uygulamakta. Lakin araştırma ekibi, gizleme şeklindeki bir yolla bu protokolleri atlamayı başarmış oldu ve gizlenmiş durumda bulunan elli DNA örneği arasından 16 tanesinin tespit edilememiş olduğunu ortaya koymuş oldu.

Araştırmacılara bakılır ise buna benzeyen zayıflıklar farklı etkenlerle de birleştikten sonra, kötü amaca sahip olan yazılımın, kurbanın laboratuvarı içerisinde yer alan biyolojik süreçlere müdahale edebilmesine de sebep olabilir. Araştırmayı gerçekleştirmiş olan ekip, bu söz konusu saldırının sebep olabileceği felaketleri anlatabilme amacıyla bir senaryo oluşturmuş durumda. Senaryo içerisinde siber saldırıya uğramış olan ve durumun farkında bulunmayan bir tane bilim insanının, korsanlar tarafından değiştirilmiş olan DNA'yı öteki dizilerle bir araya getirmiş olduğu farz edilmiş durumda.
 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.