Arecibo Gözlemevi'nin çöktüğü açıklandı

İlk önce 1 Kasım 1963 senesi içerisinde kapılarını açmış olan Arecibo Gözlemevi, mühendislerin ortaya atmış olduğu tahminlerini doğru çıkartacak biçimde çökmüş oldu.

Arecibo Gözlemevi'nin çöktüğü açıklandı


İlk önce 1 Kasım 1963 senesi içerisinde kapılarını açmış olan Arecibo Gözlemevi, mühendislerin ortaya atmış olduğu tahminlerini doğru çıkartacak biçimde çökmüş oldu. 1 Aralık tarihi içerisinde hizmet dışı bırakılmış olan gözlemevinin çöküşü konusunda hiçbir yaralanma raporlanmış değil.

Şu zamanlarda Amerika Birleşik Devletlerinin Ulusal Bilim Vakfı bünyesi içerisinde yer alan Arecibo Gözlemevi, tam tamına 57 sene önce; 1963 senesinde inşa edilmişti. Söz konusu bu gözlemevi, bugüne dek radyo astronominin yanı sıra atmosferik bilim ile birlikte radar astronomi alanları içerisindeki bilimsel çalışmalar konusunda aktif bir şekilde kullanılmış oldu.

Bilimsel bir durumdaki çalışmalara çok önemli katkılar sunmuş olan Arecibo Gözlemevi bugün ise çok daha değişik bir şekilde gündeme gelmiş oldu. Söz konusu bu gözlemevi, gece saatlerine doğru birdenbire kendiliğinden çökmüş oldu. Fakat gözlemevinin bu söz konusu çöküşü aslına bakılırsa sürpriz değil. Çünkü bugüne dek geçen zamanda bir çok mühendis teleskobun çökecek olduğuna yönelik tahminler yürütmekteydi.

Arecibo Gözlemevi'nin çökmüş haline ait resimleri de gündüz saatlerine doğru paylaşılmış oldu ve manzara da ortaya çıkmış oldu. Gözlemevinin üst kısmında yer almakta olan 900 ton ağırlığındaki platform bundan böyle yerinde değildi. Ulusal Bilim Vakfı, yapmış olduğu açıklama içerisinde herhangi bir yaralanmanın raporlanmamış olduğunu da açıkladı.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.