247.000 Tane öğrenci için öğrenim teşviki açıklaması

Milli Eğitim Bakanı görevinde bulunan Ziya Selçuk, özel öğrenim teşviklerine yönelik olarak milletvekillerinin sorduğu soruları cevapladı.

247.000 Tane öğrenci için öğrenim teşviki açıklaması


Milli Eğitim Bakanı görevinde bulunan Ziya Selçuk, özel öğrenim teşviklerine yönelik olarak milletvekillerinin sorduğu soruları cevapladı. Bakanlıkta yer alan verilere bakılırsa özel okullarda öğrenim gören öğrencilerin sayısını 1 milyon 115.357 tane, özel okulların sayısını ise 13.679 tane olarak açıklamış olan Bakan  görevinde bulunan Selçuk, 2018 ila 2019 eğitim ve öğretim senedinde eğitim ve öğretim desteğiyle ilgili başvuruda bulunan öğrencilerin sayılarını 539.394 tane şeklinde bildirdi. Bu öğrenciler arasından gerekli  durumdaki koşulları sağlayabilen 75.000 tane öğrencinin eğitim ve de  öğretim desteği almaya hak kazanmış olduğunu ifade eden Bakan görevindeki Selçuk, 2018 senesinin sonu itibari ile teşvik almış olan öğrencilerin sayısının 247.138 tane olduğunu açıkladı. 

Selçuk'un vermiş olduğu bilgiye bakılır ise, eğitim ile öğretimlerin desteği, yörenin kalkınma konusundaki öncelik derecesinin yanı sıra gelişmişlik hali, öğrencinin ailesindeki mevcut gelir düzeyi, eğitim bölgesinde yer alan öğrenci sayısıyla birlikte desteklenen öğrenci ile birlikte öğrencinin gidecek olduğu okulun başarı seviyeleriyle öncelikli öğrenciler benzerindeki ölçütlerin dikkate alınmasının sonrasında verilmekte.

2017 ila 2018 eğitim ve öğretim senesinde 301.777 tane öğrenciye 1 milyar 207 milyon 708.478 lira tutarında eğitim ve öğretim desteğinin ödemesi gerçekleştirildi. Bakan  görevinde bulunan Selçuk; ''Gelecek süreç içerisinde özel öğretime teşvik uygulamasını kademeli bir şekilde azaltıp tamamen kaldıracağız. Burda yer alan bakış açımız dezavantajlı halde bulunan resmi okullarımız içerisindeki niteliksel ve de nicel gelişime hizmet edebilmektir'' ifadelerine yer verdi.
 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.