Nokia bir ara akıllı saat işine girmeyi planlamış

Güvenilir durumdaki bir Nokia habercisine bakılır ise HMD Global şirketi, bir ara kendi akıllı saatini geliştirebilmekle uğraşmakta olsa bile  bu planlarını daha sonrasında ise çöpe atma kararı aldı.

Nokia bir ara akıllı saat işine girmeyi planlamış


Güvenilir durumdaki bir Nokia habercisine bakılır ise HMD Global şirketi, bir ara kendi akıllı saatini geliştirebilmekle uğraşmakta olsa bile  bu planlarını daha sonrasında ise çöpe atma kararı aldı. Bu ürün ile ilgili herhangi bir bilgi verilmemiş olsa bile saatin Google Wear OS'u kullanabilecek bir şekilde planlanmış olduğu fazlasıyla yüksek seviyedeki bir ihtimal.

Kaynak ise, firmanın bahsi geçen bu giyilebilir cihaz haricinde bir zamanlar tablet hazırlığı da yaptığını, fakat tekrardan bunun da akıbetinin saatin akıbetinden değişik olmadığını ifade ediyor. Benzer bir biçimde firmanın öteki kategoriler üstünde de çalışmalar yapmış olduğu iddiaların arasında bulunuyor.

Firmanın röportajı içerisinde belirtmiş olduğu üzere akıllı telefonları kendine asıl odak şeklinde görmeye başlamış olması bu ürünlerin hızlı bir şekilde ıskartaya çıkartılmasına neden olmuş gibi görünmekte. Firma, bu sene Amerika Birleşik Devletleri üzerindeki varlığını büyütebilmeyi ve yeni nesildeki amiral gemisi telefon modeline ağırlık vermeyi ummakta.

Tabiiki de bu kararın yalnızca Amerika Birleşik Devletleri pazarı ile alakalı olmayabileceğini de söylemek gerekli. Geçmiş olduğumuz birkaç seneden beri tablet pazarının küçülmeyi sürdürmesi ve şimdilerde yalnızca Apple şirketi gibi ''baba üreticilerin'' tablet modellerinin rağbet görüyor olması da HMD Global şirketinin kafasını karıştırmış bir durumda olabilir. Giyilebilir durumdaki cihazlara olan ilgide halen artışta olduğundan dolayı firmanın gelecekte tam olarak nasıl bir yön izleyecek olduğu şu anda hiç bir şekilde belirli değil.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.