AÖF sınav ücretleri için zam yapılacak mı?

Anadolu Üniversitesinin bünyesinde yer alan açık öğretim fakültesi aracılığı ile her sene ülkenin yamamında açık öğretim fakültesi sınavları gerçekleştirilmektedir

AÖF sınav ücretleri için zam yapılacak mı?


Anadolu Üniversitesinin bünyesinde yer alan açık öğretim fakültesi aracılığı ile her sene ülkenin yamamında açık öğretim fakültesi sınavları gerçekleştirilmektedir. Bu sınavlar içerisindeyse üniversitelerle birlikte MEB bünyesinde yer alan devlet memurları görev almayı sürdürmektedir.  Sınavlar içerisinde görev almakta bulunan personellere ödeme yapılacak ücretleri de Anadolu Üniversitesi belirliyor ve personellere ödeme işlemini yapmaktadır. Anadolu Üniversitesinin tarafından sınavlar içerisinde görev almakta olan bu personellerede 2019 senesinde ücret artışı gerçekleştirilmemiş olup bu durumun hiçbir şartta kabul edilmesinin mümkün olmadığı açıklandı.

Anadolu Üniversitesi'ndeki açık öğretim fakültesi sınavları içerisinde sınav görevlilerine ödeme yapılmakta olan ücretlerin, öteki kurumlar tarafından gerçekleştirilen sınavlarda ödemesi yapılan ücretlerin çok daha fazla gerisinde kaldığı konusunda açıklamalar yapıldı. Bunun yanı sıra 2019 senesine girildiği bu günlerde sınav ücretleri konusunda da artış yapılmadığı ve 2018 senesinin sınav ücretlerinin aynı şekilde uygulamaya konulduğu bilgisi iletildi. Türk Eğitim Sen ise bu konuda, Anadolu Üniversitesi’nin 2019 senesi içerisinde sınav görevlisinin ücretlerine artırım gerçekleştirmemesini hiçbir şart içerisinde kabul etmediğini açıkladı.  Anadolu Üniversitesi'nin hiç bir şekilde zaman kaybetmeden sınav ücretlerini arttırması ve geçmiş olduğumuz hafta sonu gerçekleştirilen sınavlarda görevli personellere de zamlı ücretler üstünden ödeme yapılması talep edildi..

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.