Nokia'nın N9 modeli görüldü

Geçmiş olduğumuz günler içerisinde gerçekleştirilen CES 2019 kapsamında kendisine yer bulan Nokia N9 modeli, KaiOS isimli işletim sisteminin standı üzerinde dikkatleri üstüne çekmiş oldu.

Nokia'nın N9 modeli görüldü


Geçmiş olduğumuz günler içerisinde gerçekleştirilen CES 2019 kapsamında kendisine yer bulan Nokia N9 modeli, KaiOS isimli işletim sisteminin standı üzerinde dikkatleri üstüne çekmiş oldu.

Ocak ayının ilk günlerinde gerçekleştirilmiş olan CES 2019, Amerika Birleşik Devletleri'nin Las Vegas kenti içerisinde gerçekleştirilmiş idi. Fuar içerisinde bir çok teknoloji şirketi de en yeni ürünlerinin tanıtımını yapmıştı. Google şirketi de fuarda bir çok ürünle birlikte servisin tanıtımını gerçekleştirdi. Nokia N9 modeline benzeyen görünümlü bir  tane cihaz ise Google standı üzerinde çok fazla dikkat çekmiş oldu. Cihazın üzerindeki işletim sistemi ise KaiOS olarak gözlere çarptı.

KaiOs ise, Linux tabanına sahip bir mobil işletim sistemi olarak biliniyor. İlk önce dokunmatik durumda bulunmayan cihazlarda akıllı özellikleri kullanabilmek maksadıyla geliştirilmesi yapılmıştır. Bu bahsi geçen işletim sisteminin maksadı ise daha düşük hafızaya sahip cihazlarda optimizasyonu çok daha güzel bir kullanıcı arayüzünü oluşturabilmek ve pil ömrünü uzun tutabilmek. KaiOS işletim sistemi için 256 MB'lik RAM’i bulunan sahip bir cihaz bile son derece yeterlidir. Bu işletim sistemi ile birlikte uygun fiyata sahip telefonlarda da 4G LTE ile birlikte Wi-Fi kullanımının sağlanabilecek olması amaçlanmakta.

KaiOS kullanımı gerçekleştiren cihazlar da Android ile birlikte iOS işletim sistemleri gibi güncelleme almakta. Öte yandan şirketin, kullanıcıların uygulamaları indirebilmesi amacıyla hazırlamış olduğu bir tane de uygulama merkezi mevcut, ismi ise KaiStore. KaiStore isimli uygulama merkezi, KaiOS işletim sistemi için Google Play ile birlikte Play Store’un yerini tutmakta.

 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.