Bakan'dan engelli öğrenciler için ahşap oyuncak hediyesi

Milli Eğitim Bakanı görevinde bulunan Ziya Selçuk, 3 ay öncesinde yaşama geçirilen uygulama dahilinde mesleki ile teknik Anadolu liseleri içerisinde üretimi yapılan ilk ahşap özellikteki oyuncakları Gökkuşağı Özel Eğitim Okulunda yer alan öğrencilere hediye etmiş oldu.

Bakan'dan engelli öğrenciler için ahşap oyuncak hediyesi


Milli Eğitim Bakanı görevinde bulunan Ziya Selçuk, 3 ay öncesinde yaşama geçirilen uygulama dahilinde mesleki ile teknik Anadolu liseleri içerisinde üretimi yapılan ilk ahşap özellikteki oyuncakları Gökkuşağı Özel Eğitim Okulunda yer alan öğrencilere hediye etmiş oldu. Bakan  görevindeki Selçuk, eşi Rana Selçuk'la birlikte Bakan Yardımcısı görevinde bulunan  Mahmut Özer ve onun eşi Nebahat Özer, engelli durumdaki çocuklarla genel eğitimde yer alan çocukların kaynaştırma eğitimi almakta oldukları Milli Eğitim Vakfı (MEV)'nın Gökkuşağı Özel Eğitim Anaokulu, İlkokulu ve Ortaokuluna sürpriz bir şekilde ziyarette bulundu.

Bakan görevindeki Selçuk, 2018 senesinin ekim ayı içerisinde mobilya ile dekorasyon alanlarında üretim gerçekleştiren ve pilot bir şekilde belirlenmiş mesleki ve de teknik eğitim kurumları içerisinde başlatılmış uygulama dahilinde üretimi yapılan ilk ahşap özellikteki oyuncakları serebral palsi hastası  olan çocukların da yer aldığı öğrencilerle buluşturmuş oldu. Ziyareti esnasında kendini çok büyük bir sevinç ve heyecanlı bir şekilde karşılamış miniklerle zaman geçiren, vermiş oldukları mini konserlere  ise eşi Rana Selçuk ile eşlik etmeyi sürdüren, sınıflarla birlikte atölyeleri de dolaşan Selçuk, öğrencilerin el emeği ve göz nuru  olan projelerini büyük bir titizlikle incelemiş oldu. Ahşap oyuncaklara kavuşmuş olmanın mutluluğunu yaşamakta bulunan öğrenciler ise Bakan görevindeki Selçuk ile resim çektirdi.

Bakan görevinde bulunan Selçuk, çocuklar yönünden oyunla birlikte oyun temelli eğitimin fazlasıyla önemli bir durumda olduğunu ifade etti. Selçuk ayrıca; ''Ülkemiz içerisinde fazlasıyla ciddi bir açıdan ahşap oyuncakla birlikte sağlıklı oyuncak ihtiyacı mevcut. Medya üzerinde pek çok defa sağlıklı durumda bulunmayan oyuncakların ne çeşit zararlar verdiği hususunda açıklamaları görmekteyiz. Bizler ise buna bir tedbir olarak kendimize ait meslek liselerimiz içerisinde, kendi oyuncaklarımızı çok daha sağlıklı bir biçimde üretelim istemekteyiz. Ancak bunu yalnızca okullarda üretmek ile kalmayıp bir ekosistem kurabilmeye de çalışmaktayız'' ifadelerine yer verdi.

 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.