AMD şirketinden MediaTek'e dava

AMD şirketi 1 taneden fazla patentini ihlal etmiş olan MediaTek'i davalık etmiş oldu.

AMD şirketinden MediaTek'e dava


AMD şirketi 1 taneden fazla patentini ihlal etmiş olan MediaTek'i davalık etmiş oldu. Davanın nedeni olaraksa yonga üreticisi, MediaTek şirketinin kendisine ait durumdaki işlemcilerle birlikte grafik biriminin teknolojilerini izinsiz bir şekilde kullandığını iddia etti. Bunun kapsamında ise AMD şirketi, MediaTek şirketinden tazminat ödeme yapmasını talep etmekte ve ayrıca ''İlgili durumdaki patentimizi lisanslamayı istememekteyseniz, bu özel teknolojileri ürünleriniz içerisinde kullanmayın.'' ifadelerine yer vererek, gelecek dönemlerdeki patent ihlallerininde önüne geçebilmeyi istemekte.

2017 senesi içerisinde de AMD şirketi, grafik birimiyle ilgili teknolojisini ucuz ve çok daha başarılı televizyonlar üretebilmek maksadıyla izinsiz kullanmış olan MediaTek şirketi ile birlikte Sigma Designs şirketi ve daha pek çok kuruluşa benzeyen bir dava açtığını duyurmuştu. Amerika Birleşik Devletleri'nin Uluslararası Ticaret Komisyonu ise AMD şirketine ait 2 tane patentin öteki firmalar tarafından kullanılması hususunda AMD şirketini, Ağustos 2018 tarihi içerisinde haklı bulmuştu.

Uluslararası Ticaret Komisyonu'nun tarafından haklı bulunmuş olan AMD şirketinin, MediaTek şirketine dava açmak amacıyla niçin bu kadar beklemiş olduğu da bilinmemekte fakat bu süreç içerisinde AMD şirketi ile MediaTek şirketi taraflarının kendi aralarında bir uzlaşma görüşmelerini yapmakta olduğu tahmin edilmekte. MediaTek şirketininde gelecek dönemler içerisinde AMD şirketiyle mahkemeye çıkmanın yerine cezayı ödeyecek olduğu tahmin edilmekte çünkü Uluslararası Ticaret Komisyonu'nun almış olduğu kararından sonra MediaTek şirketinin bu davayı kazanma konusundaki ihtimalinin nerdeyse bulunmamakta olduğu düşünülmekte.

 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.