Bu okulun bodrumu şampiyonlar yetiştirmekte

Gaziantep ili içerisinde Şehit Adem Yavuz Ortaokulu’nda yer alan görsel sanatlar öğretmeni görevinde bulunan Hakan Köroğlu'yla antrenörlerden Cevdet Doğan çöcülüğüyle, öğrencileri de kötü durumdaki alışkanlıklardan koruyabilmek ve kabiliyetlerini keşfetmelerini sağlayabilmek maksadıyla okulun atıl halindeki bodrum katı 4 sene öncesinde spor salonuna döndürüldü.

Bu okulun bodrumu şampiyonlar yetiştirmekte


Gaziantep ili içerisinde Şehit Adem Yavuz Ortaokulu’nda yer alan görsel sanatlar öğretmeni görevinde bulunan Hakan Köroğlu'yla antrenörlerden Cevdet Doğan çöcülüğüyle, öğrencileri de kötü durumdaki alışkanlıklardan koruyabilmek ve kabiliyetlerini keşfetmelerini sağlayabilmek maksadıyla okulun atıl halindeki bodrum katı 4 sene öncesinde spor salonuna döndürüldü. Burda yapmış oldukları antrenmanlar sayesinde başarıyı yakalamış olan öğrenciler, 20 tane Türkiye şampiyonluğuyla beraber Avrupa 2. ve 3. elde etmiş oldu. Sporcular ise, mezun olmalarına karşın çalışmalarına 2. evleri gibi görmüş oldukları okullarında devam etmekte.

Şehit Adem Yavuz Ortaokulu'nun Müdürü görevinde  bulunan Serkan Sert, halter merkezi gibi çalışıyor olmaktan ve elde etmiş oldukları başarılardan ötürü fazlası ile mutlu olduklarını da ifade etti. Atıl durumda bulunan bodrum katını  adeta bir halter salonuna dönüştürüp, çocuklara özel bir yaşam alanı oluşturmaya çalışmakta olduklarını ifade eden Sert sonrasında ise; ''Okulumuz içerisinde 2.168  tane öğrencimiz bulunuyor. Çocukların yaşamına dokunmayı istedik. Öğretmenlerimizin öncülüğü ile birlikte 2015 senesinde kurmuş olduğumuz bu atölye içerisinden Türkiye, Avrupa dereceleri çıkmış oldu. Duygu ile Burcu Alıcı kardeşler, Türkiye ve Avrupa derecelerinin sonrasında 2020 Olimpiyatları'na katılma konusunda bir hak kazanmış oldu. Öte yandan öğrencileri de kötü alışkanlıklardan korumayı istedik. Bu atölyeyle beraber haltere 100 taneye yakın sporcu kazandırmış olduk. Spor lisesine halen devam etmekte olan 11  tane öğrencimiz bulunuyor. Yaramazlıklarının yanı sıra, haylazlıkları ile birlikte de ötekileştirilmiş  durumdaki çocuklarımızı, topluma yararlı bir duruma getirmiş olduk. İlk dönemlerde ''halter boy kısaltır'' benzerinde bir algı bulunmaktaydı. Bu algıyı yıkabilmek amacıyla da velilerle görüşme yaptık. Bu esnada çocuklarımızın büyük bir kısmı da uzun boylu bir durumda. Çocuklarımız ile birlikte gençlerimiz ve de halkımız için atölyemizin kapıları sonuna kadar açık bir halde'' ifadelerine yer verdi..

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.