Bu sızıntı MEB'i karıştırmış durumda

Milli Eğitim Bakanlığı, Cuma gününe kadarki zaman içerisinde bütün  Türkiye’de yer alan müdür ile müdür yardımcılığı atamaları amacıyla başvuruları aldı.

Bu sızıntı MEB'i karıştırmış durumda


Milli Eğitim Bakanlığı, Cuma gününe kadarki zaman içerisinde bütün  Türkiye’de yer alan müdür ile müdür yardımcılığı atamaları amacıyla başvuruları aldı. Özellikle de Ankara’da yer alan okullar içerisinde hangi eğitimcinin tam olarak  kaç puanla hangi okula başvuruda bulunduğu gizli tutulup başvurular bu şekilde  alınmıştı.

Odatv içerisinden Mert Taşçılar tarafından yapılmış olan habere bakılırsa, skandal durumdaki süreç başvuru zamanının uzatılması ile birlikte açığa çıkmış oldu. Alınmış olan başvurularda Cuma günü aslında son gün olarak açıklanmıştı. Lakin Bakanlık ise bu zamanı Salı gününe kadarki zaman zarfında uzattı.

İddialara bakılırsa Eğitim-Bir-Sen Cuma günü gerçekleştirilen başvuru zamanı daha bitmeden ve sürecin uzatılmış olduğu açıklaması yapılmadan üyelerine; ''Değerli durumdaki başkanlarım yönetici atamaları Salı gününe kadar uzatılmış olacak. Kimse ile paylaşmayalım ve tercihleri görelim'' şeklinde bir mesaj gönderdi

Bu mesajdan hemen sonrasında ise Bakanlık gizli tutulmakta olan başvurularla beraber tercihlerin Salı gününe kadar uzatılmış olduğunu duyurdu. Lakin söz konusu bu başvuruların ve gizli durumdaki bilgilerin iktidara yakın durumda bulunan Eğitim-Bir-Sen’e sızdırılmış olması çok büyük bir krize sebep olmuş durumda.

Çankaya bölgesine yönelik sızmış olan listeleri de görmüş durumdaki Eğitim-Bir-Sen üyelerinin başvuruyu gerçekleştiren puanlarına bakarak istemekte oldukları okulları tercih edecekleri de açık bir şekilde anlaşılmış oldu.

 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.