Coğrafya dersi içerisinde çiftçilik yapmaya başladılar

Bursa ilinin İnegöl ilçesinde yer alan Halil İnalcık Sosyal Bilimler Lisesi’nde okuyan öğrenciler, coğrafya dersi dahilinde okul bahçesine kurmuş oldukları seralarda meyve ile birlikte sebze yetiştirmeye başladı.

Coğrafya dersi içerisinde çiftçilik yapmaya başladılar


Bursa ilinin İnegöl ilçesinde yer alan Halil İnalcık Sosyal Bilimler Lisesi’nde okuyan öğrenciler, coğrafya dersi dahilinde okul bahçesine kurmuş oldukları seralarda meyve ile birlikte sebze yetiştirmeye başladı. Sınıfta yer alan teorik derslerin haricinde günlerini seralarda geçirmekte olan öğrenciler, ekmiş oldukları domates ile birlikte biber, patlıcan, salatalık, patates ve de kabakları yaklaşık olarak 2 ay sonrasında toplamış olacak.

Bu  bahsi geçen uygulamayı yaşama geçirip öğrencilerine hem doğa sevgisini kazandırabilmeye çalıştırmış olduklarını hem ise yaşayarak öğrenme fırsatı sağlamış olduklarını ifade eden coğrafya öğretmeni  görevindeki Hüseyin Demirtaş ise; ''Doğanın öğrencilere sevdirilebiliyor olması, benimsenmesi maksadıyla bu şekilde bir çalışmaya başvurma kararı aldık. 2 saat süren coğrafya dersi sınıflar içerisinde tam bir şekilde anlaşılamıyor. Bizler ise burada öğrencilerimize uygulamalı bir şekilde coğrafyayı öğretmenin yanı sıra sevdirmeye de çalışıyoruz. Öte yandan öğrencilerimizin grup çalışma içinde yer alması, birbirlerine destek vermeleri, dayanışma içinde olmaları ve belirli bir sorumluluk kazandırılmasını sağlamış oluyoruz. Günümüz koşulları içerisinde bilgide üretim yapılmakta, bizler ise aynı zaman içerisinde toprakta da üretimi öğrencilerimize yansıtmayı çok istiyoruz. Şimdilik ise sadece domates ile birlikte biber, patlıcan, salatalık,  patates ve kabak benzerindeki ürünlerin fidelerini ektik. Birkaç ay içinde hasat yapmış olacağız. Gübre ile ilaç benzerindeki katkı malzemeleri kullanmadan doğal bir şekilde yetiştiriyoruz'' ifadelerine yer verdi.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.