Fuar mucit öğrencileri buluşturdu

Teknolojiyle birlikte ‘'kendin yap’' kültürünün birleşmiş olmasınan oluşan ‘maker’ hareketi ile ortaya çıkmış olan '‘Maker Faire’' isimli etkinlikler çocuklara yaratıcılıklarını sergileyebilme konusunda bir  fırsat sunmuş oluyor.

Fuar mucit öğrencileri buluşturdu


Teknolojiyle birlikte ‘'kendin yap’' kültürünün birleşmiş olmasınan oluşan ‘maker’ hareketi ile ortaya çıkmış olan '‘Maker Faire’' isimli etkinlikler çocuklara yaratıcılıklarını sergileyebilme konusunda bir  fırsat sunmuş oluyor. Onların ufkunu açabilmek amacıyla düzenlenmiş olan ve dünyanın tamamında hızlı bir şekilde yayılan fuar, Tarsus ilçesinde de gerçekleştirildi. Tarsus'ta yer alan SEV İlköğretim Kurumları, ‘'School Maker Faire’' şeklindeki unvanla bu sene 2. defa fuara ev sahipliği yapmış oldu. Tarsus ilçesinin mucit öğrencilerini buluşturmuş olan '‘School Maker Faire Günü’' kapsamında öğrenciler en ilginç projelerini sergileyebilme konusunda imkan buldu.

Fuar, Tarsus’ta yer alan değişik okullardan öğrencilerin katılımları ile gerçekleştirilmiş oldu. Üretmekten ve üretmiş olduğunu paylaşmaktan keyif aldığı açıklanan 600 tanenin üstünde öğrenci, 44 tane atölye çalışması gerçekleştirmiş oldu. Etkinlik esnasında; 40 tanenin üstünde aktivite ve bahçe oyunu ile birlikte, öğrencilerle beraber veli ve  de misafirler yaratıcılıkla dolu 1 gün geçirmiş oldu.

Akademisyen ve aynı zamanda yazar Doktor Bahar Eriş’in misafir konuşmacı şeklinde katılmış olduğu etkinlik içerisinde öğrenciler atölyeleri kendileri kurduktan sonra yönetip, katılımcılarla  beraber yaratıcı ürünler ortaya çıkartmış oldu. Bölgede yer alan okullardan gelmiş olan misafir öğrenciler ise hem kendi atölyelerini gerçekleştirmiş oldu hem ise öteki atölyelere katıldı. Atölyeler ile birlikte çeşitli yarışmalar, teknoloji gösterileri, çeşitli oyunlar, gün boyunca devam eden roket gösterisi ve School Maker Faire’in simgesi haline gelen '‘maker robotu’' ise katılımcılar tarafından çok büyük bir ilgi görmüş oldu.
 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.