Apple Watch ürünü yaşlı kadının yaşamını kurtardı

Apple Watch, insanların bazıları için yalnızca bir akıllı saatten fazlası olmayı sürdürmekte.

Apple Watch ürünü yaşlı kadının yaşamını kurtardı


Apple Watch, insanların bazıları için yalnızca bir akıllı saatten fazlası olmayı sürdürmekte. Yeni gelmiş olan bir habere bakılırsa Apple Watch, Almanya’da yer alan Münih kentinde yaşamını sürdüren 80 yaşında bulunan bir kadının sertçe düşmesinin sonrasında acil servislerden yardım talep etti.

Apple Watch 4 isimli seri, ani hareketi algılayıp düşmeyi tespit etmiş olan bir düşüş sensörü bulunuyor. Bu söz konusu özellik, yalnızca 65 yaş üstündeki kullanıcılara otomatik bir şekilde etkinleştirilmekte ve; onun haricinde kendiniz aktif etmeniz gerekli. Eğerki kullanıcı düşme meydana geldikten sonra ekranda belirmiş olan ‘'İyiyim, bir şeyim yok’' şeklindeki butona birkaç dakika içerisinde basmaz ise Apple Watch otomatik bir şekilde acil servislerden yardım talep ediyor.

Münih yerel basını tarafında yapılmış olan habere bakılırsa kontrol merkezinde yer alan bir tane polis memuru, 80 yaşında bulunan kadının düşmesinin sonrasında Apple Watch tarafından gerçekleştirilmiş olan acil çağrıyı hemen onaylamış. Memur, çağrı içerisinde bir bant kaydının devreye girmiş olduğunu ve alakalı kişinin ağır biçimde düşmüş olduğunu ilettiğini belirtmekte. Öte yandan ilave bir şekilde kazazedenin koordinatları da acil çağrı içerisinde verilmiş.

Polis ekipleri ise, bu söz konusu verileri kadının adresini bulabilmek ve ambulansa haber vermek amacıyla kullanmış. Apple Watch öte yandan 80 yaşında bulunan kadının oğlunu da bu durumla alakalı olarak haberdar etmiş.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.