Görme engelli olan öğrenciler için 'taşınabilir bir kütüphane'

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB)'nın tarafından Şanlıurfa ili içerisinde 20  tane öğrenciye, 250.000 tane kitaplık kapasitesi bulunan, elektronik ortam içerisinde yer alan metinleri Braille alfabesine çevirmekte olan teknolojik cihaz dağıtımı yapıldı.

Görme engelli olan öğrenciler için 'taşınabilir bir kütüphane'


Milli Eğitim Bakanlığı (MEB)'nın tarafından Şanlıurfa ili içerisinde 20  tane öğrenciye, 250.000 tane kitaplık kapasitesi bulunan, elektronik ortam içerisinde yer alan metinleri Braille alfabesine çevirmekte olan teknolojik cihaz dağıtımı yapıldı. Haliliye Görme Engelliler İlk ile Ortaokulu'nda gerçekleştirilmiş olan bu özel törene katılım gerçekleştiren MEB Özel Eğitim ve 
 de Rehberlik Hizmetlerinin Genel Müdürlüğünde Araştırma ile Geliştirme ve Projeler Dairesinin Başkanı görevimdeki Ertan Göv, cihazların dağıtılma işlemlerinin Ankara ile birlikte İzmir'in hemen sonrasında Şanlıurfa ilinde de gerçekleştirildiğini ifade etti.

Dağıtılmış olan cihazın dünya ile aynı anda Türkiye'de kullanılmaya başlanmış olduğunu da açıklayan Göv; ''Bu  dağıtılan ürün en son teknolojik bir ürün şeklinde teknik açıdan adaptasyonu yapılmış bir üründür. Bizler, MEB envanteri içerisine Braille okuma cihazının kavramını, okuma ve yazma cihazı şeklinde yerleştirmiş bulunmaktayız, bu ise bizi  çok fazla mutlu etmiş oldu. Bundan sonrasında ise bu cihazı geliştirip öğrencilerimize eğitim  ve öğretim yaşamlarını basitleştirmeye yönelik bir adım şeklinde görmekteyiz'' ifadelerine yer verdi.

Göv ayrıca, tek başına bir tane materyalin çocukların eğitimi amacıyla hiç bir şekilde yeterli olmadığını ifade ederek cihazın öğretmenler ile birlikte öğrencilerin ve de ailelerin işlerini basitleştiren bir ürün olduğunu açık bir şekilde ifade etti.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.