Silah almak artık daha da kolay olacak

Brezilya'nın Devlet Başkanı  görevinde bulunan Jair Bolsonaro, cinayet  oranının fazlasıyla yüksek olduğu ülke çerisinde silah satın alınmasını basitleştiren  kararnameye imza attı. 

Silah almak artık daha da kolay olacak



Brezilya'nın Devlet Başkanı  görevinde bulunan Jair Bolsonaro, cinayet  oranının fazlasıyla yüksek olduğu ülke çerisinde silah satın alınmasını basitleştiren  kararnameye imza attı. 

New York Times tarafından yapılmış olan habere bakılırsa, 1 Ocak tarih içerisinde işbaşı yapmış olan Bolsonaro,  başkent Brasilia içerisinde gerçekleştirilen törenle, seçim kampanyası esnasında vermiş olduğu,  şiddet salgınıyla mücadele amacıyla ''iyileri'' silahlandırabilme sözünü yerine getirip  silah edinmeyi basitleştiren kararnameye imzasını atmış oldu.

Bolsonaro ayrıca, kararname ile ilgili olarak ''Dürüst  olan insanlar artık evlerinde tamamen huzur  içerisinde olabilirler.'' şeklindeki ifadesine yer verdi.

Başkanlığın kararnamesi, Brezilya içerisinde artık silah almak amacıyla  başvuruda bulunmuş olanların, ihtiyaçlarının sebebini beyan etme mecburiyetini ortadan  kaldırmakta ve kayıt yenileme zamanını 5 seneden 10 seneye çıkartmakta.

Brezilya içerisinde silah satın almak amacıyla başvuruda bulunacak olanların tekrar en az  25 yaşında bulunmaları, sicillerinin çok temiz  bir durumda olması, düzenli bir iş içerisinde çalışmakta olduklarını  ve sabit bir ikamette bulunduklarını kanıtlayabilmeleri, psikolojik testle birlikte silah  eğitiminden geçebilmeleri gerekli.

Ülke içerisinde 2017 senesinde 64.000 tane cinayet işlendi.

Geçmiş dönemde Brezilya ordusu içerisinde yüzbaşı pozisyonunda görev yapmış olan aşırı sağcı  liderlerden Bolsonaro'nun, yolsuzluk ve de suçla mücadele hususundaki çok sert söylemleri,  kendisini seçim anketleri içerisinde en popüler aday durumuna getirmişti.

 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.