Güzel Sanatlar Liseleri içerisinde konservatuar dönemi başlıyor

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Türk müziğinin eğitimi alanı içerisinde güzel sanatlar liselerinde programla beraber müfredat geliştirme süreçlerine destek amacıyla İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ)'nin Türk Musikisi Devlet Konservatuvarıyla bir iş birliğine gitme kararı aldı.

Güzel Sanatlar Liseleri içerisinde konservatuar dönemi başlıyor


Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Türk müziğinin eğitimi alanı içerisinde güzel sanatlar liselerinde programla beraber müfredat geliştirme süreçlerine destek amacıyla İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ)'nin Türk Musikisi Devlet Konservatuvarıyla bir iş birliğine gitme kararı aldı. MEB ile birlikte İTÜ'nün arasında Türk müziği alanı içerisinde eğitim iş birliğinin protokolü resmi bir şekilde imzalandı. Buna bakılır ise, İTÜ Türk Musikisinin Devlet Konservatuvarı Türk müziğinin eğitimi alanı içerisinde güzel sanatlar liselerinde özel bir şekilde programlarla beraber müfredat geliştirme süreçlerine de destek olmaya başlamanın yanı sıra öğrenci ve öğretmenlere yönelik özel eğitimler gerçekleştirecek ve öğrencilerin ulusal ve aynı zamanda uluslararası yarışmalara hazırlanabilmelerine de bir katkı sağlamış olacak.

Protokol dahilinde, MEB'in güzel sanatlar liselerinin tamamında eğitim görmekte olan öğrencilere yönelik Türk müziği alanı içerisinde eğitim seminerleri gerçekleştirilecek. İlk  gerçekleştirilecek uygulama, bu senenin nisan ile mayıs ayları içerisinde İstanbul’da yer alan güzel sanatlar liselerinde başlatılmış olacak. İstanbul’da yer alan güzel sanatlar liseleri içerisinde müzik alan derslerinin tamamında İTÜ Türk Musikisinin Devlet Konservatuvarında görevli uzmanları görev alabiliyor olacak ve güzel sanatlar liseleri içerisinde görev yapmaya devam eden öğretmenlerin mesleki açıdan gelişimlerine yönelik eğitim programları gerçekleştirilecek. 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.