Outlook hesaplarındaki güvenliğin ihlal edildiği açıklandı

Geçmiş olduğumuz günlerde Outlook.com kullanıcılarından bazıları bir güvenlik ihlalinin bulunduğuna yönelik Microsoft şirketinden bir e-mail aldı

Outlook hesaplarındaki güvenliğin ihlal edildiği açıklandı


Geçmiş olduğumuz günlerde Outlook.com kullanıcılarından bazıları bir güvenlik ihlalinin bulunduğuna yönelik Microsoft şirketinden bir e-mail aldı. Microsoft şirketinin açıklamış olduğuna bakılırsa 1 Ocak tarihinden 28 Mart 2019 tarihine kadar süren bu sistem açığı, bir tane destek görevlisinin bütün kimlik bilgilerinin gizliliği ihlal edildikten sonra ortaya çıkmış oldu. İhlal edilmiş olan kimlikler  ise bu tarih itibariyle devre dışı bırakılmış oldu.

Sistemdeki açıktan etkilenmiş olan Outlook.com kullanıcılarına ise problemle alakalı olarak çok detaylı bir e-mail yollandı. Microsoft şirketinin söylemiş olduklarına bakılırsa kimlik bilgilerine erişimi bulunan kişiler, etkilenmiş olan kullanıcıların e-mail adreslerine, klasörlerinin adlarına, e-mail konularının satırlarına ve kişilerin iletişime geçmiş olduğu e-mail adreslerine erişebilmekteydi. Fakat e-maillerinin içeriklerini ya da eklerini hiç bir şekilde görememekteydi.

Bildirim almış olan Outlook.com kullanıcılarına gerçekleştirilen Microsoft açıklamasına bakılırsa, firma şunları belirtti; ''Verilerimiz, hesapla alakalı bilgilerin görüntülenebilmekte olduğunu (fakat e-mail içeriklerinin  asla görüntülenemediğini) göstermekte. Fakat Microsoft şirketinin bahsi geçen bu bilgilerin niçin görüntülendiği veyahut nasıl kullanılmış olabileceği hakkında herhangi bir fikri bulunmuyor.''

Bu söz konusu uyarıyı almış olan kullanıcılar e-mailleriyle etkileşime geçtikleri esnada çok daha dikkatli olmalılar. Almış oldukları e-maillerin meşru bir adresten gelmiş olduğundan ve e-mail üzerindeki bağlantıların, oturum açma bilgilerini çalabilen rastgele internet sitelerine yönlendirilmemekte olduğundan da kesinlikle emin olmalılar.

Kullanıcıların e-mail oturum açma ile ilgili bilgileri güvenlik ihlalinin tarafından etkilenmiyor olsa da Microsoft  şirketi kullanıcılara parolalarını değiştirmelerini önermekte. Bu işlemi ise hesabın güvenlik ayarları menüsü içerisinden kolayca yapabilirsiniz.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.