İlkokula başlayanların bugünlerde bulunmayan işlerde çalışacağını açıkladı

Karabük Üniversitesinin Fethi Toker Güzel Sanatlar ile Tasarım Fakültesinde yer alan Sadettin Ökten Konferans Salonu içerisinde '‘Yükseköğretimde Uluslararasılaşma ile Mülteci Öğrenciler’' konusunda sahip bir forum gerçekleştirildi.

İlkokula başlayanların bugünlerde bulunmayan işlerde çalışacağını açıkladı


Karabük Üniversitesinin Fethi Toker Güzel Sanatlar ile Tasarım Fakültesinde yer alan Sadettin Ökten Konferans Salonu içerisinde '‘Yükseköğretimde Uluslararasılaşma ile Mülteci Öğrenciler’' konusunda sahip bir forum gerçekleştirildi. Etkinliğe katılım gerçekleştiren YÖK'ün Başkanvekili görevinde bulunan Profesör Doktor Rahmi Er ise; ''İlkokula gitmekte olan çocukların %65’lik bir kısmı iş yaşamına başladıkları zaman bugün mevcut  bir durumda olmayan alanlarda çalışma gerçekleştirecek. Gelecek dönemlerdeki mesleklere uygun olan programlara öncelik verebilmek fazlasıyla önemli'' ifadelerine yer verdi.

Er ayrıca, YÖK olarak almış oldukları tüm kararlarda kaliteyi öncelemiş olduklarını, yerel ile birlikte küresel ölçekte tamamen rekabetçi bir yüksek öğretim sistemini hedeflemekte olduklarını ifade etti. Projelerine ise her eğitim senesinin başlangıcında daha yeni çalışmalar ilave ettiklerini ifade eden Er sonrasında; ''Yeni başlıklarımız arasından bir tanesi de, geleceğin meslekleriyle alakalı husus. Günümüz şartlarında popüler bir tahmine bakılır ise, bugün ilkokula gitmekte olan çocukların %65’lik bir kısmı iş yaşamına başladıkları zaman bugün mevcut bir halde olmayan alanlarda çalışıyor olacak. Dolayısı ile devamlı olarak değişiklik gösteren ihtiyaçlar kapsamında bu fazlasıyla hızlı bir şekilde değişiklik gösteren iş yaşamına ve koşullara uyum sağlayabilmek ve gelecek dönemdeki mesleklere uygun olan  programlara öncelik verebilmek fazlasıyla önemli. Bahar dönemi içerisinde biz YÖK olarak, kongre ve de çalıştaylar ile beraber bu konuyu iş dünyasının yanı sıra ilgili paydaşlarla görüşüp gündemimize dahil etmiş olacağız olacağız'' ifadelerine yer verdi.

 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.