Kar eğitime engel olmaya başladı

Adıyaman ilinde yer alan Sincik ilçesi içerisinde aralıksız bir şekilde devam etmeyi sürdüren yoğun kar yağışından dolayı eğitime 1 gün ara verilmiş durumda.

Kar eğitime engel olmaya başladı


Adıyaman ilinde yer alan Sincik ilçesi içerisinde aralıksız bir şekilde devam etmeyi sürdüren yoğun kar yağışından dolayı eğitime 1 gün ara verilmiş durumda.

Sincik ilçesi içerisinde geçmiş olduğumuz gece etkili durumda bulunan yoğun kar yaşı sebebiyle okullar 6 Ocak 2020 Pazartesi gününde tatil edilmiş oldu. Yoğun bir durumdaki kar yaşından dolayı pek çok köy yolunun ulaşıma kapanmış olduğu, kapanmış bulunan köy yolların halen açılmadığından dolayı da ilçenin tamamında bulunan bütün okullarda eğitime 6 Ocak Pazartesi gününde ara verildiği açıklandı.

Sivas ilinde yer alan İmranlı ilçesindeki Kaymakamlık, etkili durumda bulunan kar yağışından dolayı, kapalı köy yolları ile birlikte meydana gelebilecek buzlanma olaylarını da dikkate alıp okulları 6 Ocak Pazartesi gününde bir gün zamanla tatil ettiği açıklamasında bulundu. 1 gün verilen tatilin ilçenin tamamında geçerli olduğu ifade edildi.

Diğer taraftan, yurdun  çok büyük bir bölümünde etkili durumdaki soğuk ve yağışlı  bir durumdaki hava pek çok bölge üzerinde kar şeklinde görülmeye başlamışken Meteoroloji tarafından da açıklamalar gelmeyi sürdürüyor. Ankara ili içerisinde geçmiş olduğumuz hafta etkili durumda bulunan kar yağışı aslında etkisini azaltmış olsa bile zaman zaman yağmurla beraber görülmesi konusunda bir beklenti varken Doğu Anadolu Bölgesi ile birlikte İç Anadolu Bölgesi ve öteki bölgeler üzerindeki pek çok ilde kar yağışı hafta başı itibariyle etkili olmayı sürdürecek.

 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.