Kreşler için Finlandiya modeli yolda

Finlandiya'nın okul öncesindeki eğitim modeli, Türkiye içerisinde de uygulanmaya başlanmış olacak

Kreşler için Finlandiya modeli yolda


Finlandiya'nın okul öncesindeki eğitim modeli, Türkiye içerisinde de uygulanmaya başlanmış olacak. Finlandiya Tampere Belediyesi'yle bir protokol imzalamış olan Şişli Belediyesi, ilk önce 2019 senesinin ilk günlerinde Mehmet Emin Sungur Gündüz Bakımevi içinde bu modeli uygulamaya başlamış olacak. Model ayrıca  zaman içerisinde öteki gündüz bakım evlerinde de uygulanmış olacak.


Şişli Belediyesi, Finlandiya'da yer alan eğitim modelini Türkiye içerisinde uygulayabilmek amacıyla Tampere Belediyesi'yle özel bir protokol imzalamış oldu. Okul öncesindeki eğitim uygulamaları alanı içerisinde uzman durumdaki Tampere Belediyesi, Şişli Belediyesi’ne ait gündüz bakımevleri içinde Finlandiya eğitim modelinin uygulanabilmesine bir destek vermiş olacak. Pilot uygulama ise Mehmet Emin Sungur Çocuk Gündüz Bakımevi içerisinde başlamış olacak. Fiziksel durumdaki koşulları ve  de eğitim ortamı tamamen Finlandiya eğitim modeline uygun bir şekilde tasarlanmış olan gündüz bakım evi içerisinde Aile Eğitim ile birlikte Danışma Merkezi ve de  Oyun Kütüphanesi yer almakta. Aileler ise bu merkezle beraber çocukların eğitimini yakınen takip ederek ihtiyaç duymakta oldukları desteği alabiliyor olacak. Proje dahilinde belirlenmiş olan 2 tane eğitimci, eğitici eğitimi almak amacıyla Finlandiya’ya gitmiş olacak. Eğitmenler burda hem müfredatı incelemiş olacak hem ise Tampere Üniversitesi içerisinde mentorluk programına katılım sağlayacak. Hemen sonrasında ise öğretmenlerle beraber derse girip onlarla beraber modeli Türkiye içerisinde uygulamak amacıyla bir çalışma sergileyecekler.

 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.