WhatsApp desteğini keseceği telefon modellerini duyurdu

WhatsApp uygulaması yeni sene ile beraber güncelleme desteğini çekecek olduğu telefonları resmi bir şekilde açıkladı.

WhatsApp desteğini keseceği telefon modellerini duyurdu


WhatsApp uygulaması yeni sene ile beraber güncelleme desteğini çekecek olduğu telefonları resmi bir şekilde açıkladı. Dün alınmış olan kararla beraber artık WhatsApp isimli popüler uygulama Nokia S40 isimli işletim sistemini kullanmaya devam eden eski nesildeki telefonlara güncelleme desteğini komple çekecek olduğunun duyurusunu gerçekleştirdi.

Facebook şirketinin 19 milyar dolar tutarında bir para ödeyip satın almış olduğu ve her geçtiğimiz gün geliştirmeyi sürdürdüğü anlık mesajlaşma uygulamasıyla beraber, her gün 60 milyar tane mesaj gönderilmekte.

Aktif bir şekilde günlük 1.5 milyar  tane kullanıcıya ulaşmayı başaran WhatsApp‘tan bir takım eski nesil telefon kullanıcılarını üzebilecek bir açıklama yapıldı. Anlık mesajlaşma uygulamalarından WhatsApp almış olduğu kararla beraber artık, Nokia S40  isimli işletim sisteminin kullanmakta olan Nokia telefonlara bulunan desteğin yeni seneyle beraber sonlandırılacak olduğu da açıklandı.

Eğer hatırlıyorsanız firma geçmiş olduğumuz senelerde, BlackBerry OS ile birlikte BlackBerry 10  ve  de Windows Phone 8.0 kullanan cihazlarda güncellemeleri durdurma kararı almıştı.

Tekrar aynı biçimde Android 2.3.7 işletim sistemi ve daha eski durumdaki sürümlere de güncelleme desteğini çekecek olduğunu açıklayan firma ayrıca, iOS cephesi içerisinde iOS 7 sürümü ve daha önce çıkan iOS sürümlerine de 1 Şubat 2020 tarihi itibariyle güncelleme desteğini çekecek olduğununda duyurusunu yaptı. İşte güncelleme konusundaki desteği bitirilmiş olan Nokia şirketinin telefonları;

* Nokia 206 modeli,
* Nokia 208 modeli,
* Nokia 301 modeli,
* Nokia 515 modeli,
* Nokia Asha 201 ile 503 arasında bulunan modeller,
* Android 2.3.7 sürümü  ve ondan daha eski durumdaki sürümler ( 1 Şubat 2020 senesinde) ,
* iOS 7 ile birlikte daha eski durumdaki sürümler ( 1 Şubat 2020 senesinde).

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.