LGS başvuruları hangi tarihte başlayacak?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayınlanmış olan takvim içerisinde bulunan bilgiye bakılırsa 2019 sınavı 1 haziran tarihi içerisinde gerçekleşmiş olacak.

LGS başvuruları hangi tarihte başlayacak?


Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayınlanmış olan takvim içerisinde bulunan bilgiye bakılırsa 2019 sınavı 1 haziran tarihi içerisinde gerçekleşmiş olacak. 2018 - 2019 eğitim ve öğretim senesi takvimiyle alakalı gerçekleştirilecek olan Liseye Geçiş Sınavı başvurularıyla alakalı halen remi bir açıklama gerçekleştirilmemiş olmasına rağmen geçmiş olduğumuz sene olduğu gibi nisan ayı içerisinde başlayacak olması ön görülmekte. Eğer hatırlarsanız geçen seneki sınav başvurusu 11 Nisan tarihi içerisinde başlayıp 18 Nisan tarihi içerisinde bitmişti.

Merkezi sınavla ilgili başvuru yapacak olan öğrenciler, başvuru gerçekleştirmeden önce elektronik ortam içerisindeki bilgilerinin güncel durumda bulunup bulunmadığını kayıtlı oldukları okul müdürlüklerinden kontrol ettirmeleri gereklidir. Öğrencilerin bilgilerinin güncel olmasından okul müdürlüğü sorumlu bir durumda olacak. MEB tarafından yayınlanacak olan kılavuz içerisinde başvuruyla alakalı detaylar ortaya çıkarak e-okul sistemi üzerinden LGS başvurusu işlemleri bitirilecektir.

Elektronik ortam içerisinde öğrenci bilgilerinde çelişki, eksiklik veyahut bir hata var ise; sınavla ilgili başvuru elektronik ortam içerisinde okul müdürlüğünün tarafından onaylanmamış ise ve yurtdışından başvuru gerçekleştirmiş olan öğrencilerin belgeleri içerisinde bir eksiklik varsa, bu durumda bulunan öğrencilerin yapmış oldukları başvurular geçersiz sayılmış olacaktır.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın tarafından LGS kapsamında bulunan merkezi sınavın tarihi 1 Haziran 2019 şeklinde belirlendi. Test zamanı ise 20 dakika daha uzun oldu. 50 sorudan oluşan sözel bölüm dakika, 40 sorudan oluşan sayısal bölüm ise 80 dakikaya çıkartıldı.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.