Liseli öğrenciler üretimlerini Türkiye için yapıyor

Zonguldak ilinin Çaycuma ilçesi içerisinde, Nebioğlu beldesinde yer alan Şehit Sacit Olcay Kabaklıoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi içinde eğitim görmekte olan ve okula ait durumdaki 500 metrekare alanı bulunan serada mevsimlik ürünler yetiştirmeyi sürdüren 24  tane öğrenci, okul yönetimiyle birlikte öğretmenlerinin önderliğinde proje hazırlamasına karar verdi

Liseli öğrenciler üretimlerini Türkiye için yapıyor


Zonguldak ilinin Çaycuma ilçesi içerisinde, Nebioğlu beldesinde yer alan Şehit Sacit Olcay Kabaklıoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi içinde eğitim görmekte olan ve okula ait durumdaki 500 metrekare alanı bulunan serada mevsimlik ürünler yetiştirmeyi sürdüren 24  tane öğrenci, okul yönetimiyle birlikte öğretmenlerinin önderliğinde proje hazırlamasına karar verdi. ''Ülkem İçin Üreteceğim'' şeklindeki slogan ile hayata geçirilmiş olan proje için öğrenciler, belde ile köylerden toplanmış olan yerli tohumları kullanıp mevsimine göre yetiştirmeyi sürdürdükleri marul ile birlikte lahana, brokoli, maydanoz, ıspanak,  domates,  soğan,  biber, salatalık ve patlıcanları ihtiyaç sahibi olan ailelere ulaştırmayı istedi. Bunun amacıyla Nebioğlu Belediyesi'nin de desteğini almış olan ve serada yetiştirmiş oldukları ürünleri poşetleyip ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması amacıyla zabıta görevlerine teslim etmekte bulunan öğrenciler, üretmekle birlikte paylaşmanın mutluluğunu da yaşamış oldu.

Okul müdürü görevinde bulunan Tekin Verim, uygulama sahası içinde yer alan yazlık ve  de kışlık ürünler yetiştirmekte bulunduklarını, bunların sayısını ise her geçtiğimiz gün arttırmaya çalışmakta olduklarını ifade etti. Öğrencilerin bu projenin sloganını benimsemiş olduğunu ifade eden Verim açıklamasında; ''Maalesefki gençlerimizde tüketmekte olan toplumun vermiş olduğu bir özenti oluşmaya başlıyor, bizler ise bunu kırmaya çalıştık. Üretmenin, üretebilen bir toplum ve de gençlik olmanın ne kadar önemli olduğunu ön plana çıkartmaya çalıştık'' ifadelerine yer verdi.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.