MEB'den öğretmenlerin nöbet göreviyle alakalı bir açıklık

MEB'in illere göndermiş olduğu yazıya bakılırsa, okullar içerisinde öğretmen ile müdür yardımcılarının tarafından yerine getirilmekte olan nöbet görevi, insani durumdaki ihtiyaçlar dikkate alınıp düzenlenmeye başlanacak.

MEB'den öğretmenlerin nöbet göreviyle alakalı bir açıklık


MEB'in illere göndermiş olduğu yazıya bakılırsa, okullar içerisinde öğretmen ile müdür yardımcılarının tarafından yerine getirilmekte olan nöbet görevi, insani durumdaki ihtiyaçlar dikkate alınıp düzenlenmeye başlanacak. Özellikle de öğle arasındaki dinlenme ve yemek ihtiyaçları göz önünde bulundurulup nöbet görevi dönüşümlü bir şekilde gerçekleştirilecek ve öngörülen ilave ders ücreti tam olarak ödenecek.

Milli Eğitim Bakanı Yardımcısı  görevinde bulunan Mustafa Safran imzası ile illere yollanan yazı içerisinde, okullarda eğitim ile öğretim faaliyetlerinin daha sağlıklı  bir şekilde yürütülmesi konusunda güvenlik ve de disiplinin önemine vurgu yaparak, bu maksatla öğretmen ile birlikte müdür yardımcıları amacıyla nöbet görevinin ön görülmüş olduğuna da değinildi. İlgili mevzuata bakıldığında müdür yardımcılarıyla birlikte öğretmenlere nöbet görevleri amacıyla 3 saati geçmemek şartı ile ilave ders ücretinin ödenmekte olduğu ifade edilen yazı içerisinde, bu görev esnasında temel durumdaki insani ihtiyaçların karşılanabilmesi amacıyla verilmiş olan araların bu görevin tam bir şekilde yerine getirilmemiş olduğu sonucunu doğurmayacağına vurgu yapıldı. Yazı içerisinde, mevzuatta ön görülmekte olduğu biçimde yerine getirilmesi talep edilen nöbet görevinin, öğretmen ve de müdür yardımcılarının insani durumdaki ihtiyaçlarının dikkate alınıp düzenlenmesinin gerekli olduğu da belirtildi. Özellikle de öğle arasında dinlenmeyle birlikte yemek ihtiyacı göz önünde bulundurulup, nöbet görevinin dönüşümlü bir şekilde yapılmasına olanak tanınmasının gerekli olduğu da bildirildi.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.