MEB resmi bir şekilde duyurdu

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yapılmış olan açıklamaya bakılırsa ''5580 Sayısına Sahip Özel Öğretim Kurumları Kanunu içerisinde değişiklik ön görmekte olan çalışmanın yasalaşması sonrasında özel öğretim kurslarının kapanacak olduğu açıklandı.

MEB resmi bir şekilde duyurdu


Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yapılmış olan açıklamaya bakılırsa ''5580 Sayısına Sahip Özel Öğretim Kurumları Kanunu içerisinde değişiklik ön görmekte olan çalışmanın yasalaşması sonrasında özel öğretim kurslarının kapanacak olduğu açıklandı. Bu sebepten dolayı da veli ve de öğrencilerin herhangi bir  şekilde mağduriyet yaşamamaları amacıyla gelecek eğitim  ve öğretim senesi itibariyle özel öğretim kurslarının yeni  bir öğrenci kaydı gerçekleştirmemeleri ve bursluluk sınavını da yapmamaları gereklidir'' şeklindeki ifadeler kullanıldı.

Örgün eğitim içerisinde yer alan öğrencilere okullar içinde, mezun durumdaki öğrencilere de halk eğitim merkezleri içerisinde ücretsiz verilmekte olan destekleme ve yetiştirme kurslarıda sürecek. Bu kurslar kapsamında görevlendirilecek  olan personele uygulaması yapılacak öğretim programlarıyla birlikte kullanılacak olan  yardımcı öğretim materyallerine yönelik çalışma yürütülmekte olduğu açıkça vurgulandı. Dershanelerin dönüştürülebilmesi süreci kapsamında 5580 Sayılı Kanun’da gerçekleştirilen geçici düzenleme ile birlikte açılmış olan temel liseler ise, 2018 ila 2019 eğitim senesinin sonunda kanında yer alan zamanı tamamlayıp kapanmış olacak. Bu sebepten dolayı temel liseler için yeni öğrenci kaydıyla birlikte bursluluk sınavı gerçekleştirilmeyecek.

2014 senesi içerisinde başlatılmış olan özel okulların öğrencilerine sağlanmakta olan eğitim ile öğretim desteğinin uygulaması, organize sanayi bölgeleriyle birlikte bunlar haricinde açılmış olan özel mesleki ve de teknik eğitim okulları içerisinde okuyanlar hariç tutulmak üzre, ötekilerinden 2018 ila 2019 eğitim senesinin sonu itibariyle kademeli bir şekilde kaldırılacak. Bu tarih itibariyle özel okullarda ilk kez öğrenim görmeye başlayacak öğrencilere eğitimle birlikte öğretim desteği verilmesi sonlandırılcak. Hala bu desteği almakta olan öğrencilerde öğrenim görmekte oldukları okulun öğretim kademesi zamanı süresince destekten faydalanabiliyor olacak.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.