Valve şirketinden Epic Games şirketine büyük tepki

Devamlı olarak ücretsiz bir şekilde oyun sunuyor olması, değişik şirketler ile özel anlaşmalar yapması ile beraber Steam'e salvo yapmayı başaran Epic Games şirketi, dün Steam platformuna adeta savaş ilan etmiş idi.

Valve şirketinden Epic Games şirketine büyük tepki


Devamlı olarak ücretsiz bir şekilde oyun sunuyor olması, değişik şirketler ile özel anlaşmalar yapması ile beraber Steam'e salvo yapmayı başaran Epic Games şirketi, dün Steam platformuna adeta savaş ilan etmiş idi. Metro: Exodus benzerindeki çok önemli bir AAA yapımı oyunu Steam üzerinden çektirmeyi başaran Epic Games şirketine Valve şirketinden ilk tepki gelmiş oldu.

 Valve şirketi yapmış olduğu açıklama içerisinde şu ifadelere yer verdi;
''Oyunun platform üzerinden kaldırılma ile ilgili kararını Steam müşterilerine yapılmış durumda bir haksızlık şeklinde görmekteyiz. Özellikle de bu kadar  çok uzun devam eden bir ön sipariş periyodundan geçildikten sonra bunun hiç bir şekilde yapılmaması gerekiyordu. 15 Şubat tarihine kadar devam etmesini beklemekte olduğumuz ön siparişlerle alakalı olarak Steam müşterilerindende çok özür diliyoruz. Fakat bize de bu durumu sizlere bildirmemiz amacıyla fazlasıyla az bir süre verilmiş oldu.''

Metro Exodus isimli oyun, 15 Şubat 2019 tarihi içerisinde Xbox One platformu ile birlikte PC  platformu ve PS4 platformu oyuncularının beğenisine sunulmuş olacak. Oyunun kendisi Steam platformu üzerinde yer almıyor olacak ancak premium materyaller ile birlikte ilave bir şekilde içerikler Steam üzerinden de satılabiliyor olacak.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.