Notlara çok anlam yüklenmemesi gerektiğini açıkladı

2018 ila 2019 eğitim ve öğretim dönemindeki ilk yarıyı artık geride bırakmış bir durumdayız.

Notlara çok anlam yüklenmemesi gerektiğini açıkladı


2018 ila 2019 eğitim ve öğretim dönemindeki ilk yarıyı artık geride bırakmış bir durumdayız. Pekala aileler  çocukların almış olduğu bu karneyi  tam olarak nasıl değerlendirmeli? Bu konuyla alakalı olarak Nesibe Aydın Eğitim Kurumları içerisinden Psikolog görevinde bulunan Mine Gençer’in ailelere çeşitli önerileri mevcut.

''Çocuğun almış olduğu karne sonuçları ne olur ise olsun anne ve babalar sonucu değilde, süreci çok daha fazla önemsemeli. Onun çok büyük bir dönem süresince göstermiş olduğu gayret ile birlikte emeğe  daha fazla değer verilmeli. Başarısının önemli olduğu kadar  kendisine ait sorumluluklarını yerine getirip getirmemiş olduğu ve sosyal duygusal gelişim açısından arkadaşları ile olumlu ilişkiler kurup kurmamış olduğuna da dikkat edilmesi gerekli. Karnede yer alan rakamlara gereğinden daha çok anlam yüklemek tamamen yanlış olur. Karnenin aslında, sizin çocuğunuza yönelik duygularınızla birlikte tutumunuzu değiştirmemesi gerekiyor. Ailelerin bu açıdan duygularını kontrol edebilmeyi başarması çok önemli.

Karnesi başarılı durumda bulunan öğrenciler ise ailenin yüksek beklentilerinden dolayı bir kaygı yaşıyor olabilir. Karnesi içerisinde zayıf notu bulunan  öğrenciler, bundan sonraki süreci  çok doğru bir şekilde değerlendirip başarılarını arttırabilmek amacı ile bir yol haritasını belirlemeli. Ailelerin ise çocuklarına bu şekilde desteği fazlasıyla önemli bir durumdadır.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.