Akdeniz'de 117 kişinin ölmesinden dolayı Avrupa Sarsıldı

Akdeniz suları üzerinde umuda yolculuk bir defa daha ölüm ile sonuçlanmış bir durumda.

Akdeniz'de 117 kişinin ölmesinden dolayı Avrupa Sarsıldı


Akdeniz suları üzerinde umuda yolculuk bir defa daha ölüm ile sonuçlanmış bir durumda. Libya açıkları içerisinde 120 tane göçmeni taşımakta olan bir tane botun battığı, aralarında 2 tane bebekle beraber 1 tane hamile kadının da yer aldığı 117 kişinin boğulmuş oldukları ve 3 kişinin kurtarılabildiği ifade edildi.

İtalyan basını tarafından aktarılmış olan haberlere bakılırsa; perşembe gecesinde Libya'da yer alan Garabulli kenti içerisinden hareket etmiş olan şişme botun, yaklaşık olarak 10 saatlik  süren yolculuğun sonrasında sönmeye başlaması ile birlikte, Trablus'un 45 mil açık bölgesinde batmış olduğu açıklandı.

Akdeniz Bölgesinde ''senenin ilk ölümlü kazası'' şeklinde kayıtlara geçmiş olan bu trajik olayın sonrasında 3 saat süresince müdahale edilmemesi üstüne, büyük bir kısmı Batı Afrika ülkelerinden olduğu açıklanan 117 kişinin deniz içerisinde can vermiş olduğu bildirildi.

İtalya Deniz Kuvvetleri'ne ait  olduğu açıklanan bir  tane helikopterle, kazadan yaklaşık olarak 3 saat sonra kurtarılmış olan 2 tanesi Sudanlı, 1 tane Gambiyalı 3 tane göçmen ise dün İtalya'nın güneyinde yer alan Lampedusa Adası'na getirilmiş oldu. Yaşamda kalmış olan göçmenlerin hipotermi sebebiyle tedaviye alınmış oldukları ifade edildi.  

İtalya Deniz Kuvvetleri ile birlikte Libya Sahil Güvenliği'nin bütün gece süresince kazanın gerçekleştiği Libya karasuları içerisinde arama ve kurtarma çalışmaları yaptığı, fakat ne batmış olan bota, ne ise göçmenlere ulaşılabilmiş olduğu ifade edildi.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.