O kurslar için çok ağır yaptırımlar yolda

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), kapatılacağı açıklanan özel eğitim kursları içerisinde '‘merdiven altı'’ şeklindeki yapılaşmaların önüne geçebilmek amacıyla müeyyidelerin çok daha ağırlaştırılacak olduğu, denetimlerin sıkılaştırılacak olduğu yeni bir sistemi yaşama geçirmiş olacak.

O kurslar için çok ağır yaptırımlar yolda


Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), kapatılacağı açıklanan özel eğitim kursları içerisinde '‘merdiven altı'’ şeklindeki yapılaşmaların önüne geçebilmek amacıyla müeyyidelerin çok daha ağırlaştırılacak olduğu, denetimlerin sıkılaştırılacak olduğu yeni bir sistemi yaşama geçirmiş olacak. MEB'in Özel Öğretim Kurumlarının Genel Müdürü  görevinde bulunan Muammer Yıldız, bakanlık tarafından özel öğretim kurslarıyla birlikte temel liselerin kapatılacak olması, eğitim ve  de öğretim desteğiyle alakalı uygulamalarının kademeli bir şekilde sona erdirilecek olmasıyla alakalı çalışmaların detaylarını açık bir şekilde anlattı.

'‘Teşvik’' şeklinde de isimlendirilmiş olan eğitim ve öğretim desteğinden şu anda özel okullarda yer alan öğrencilerin, bulunmakta oldukları öğretim kademesini bitirinceye kadar yararlanacak olduğunu ifade eden Yıldız, teşviklerin 2019 ila 2020 eğitim ve  öğretim senesi itibariyle ilk kez öğrenim görecek öğrenciler yönünden geçerli  bir durumda olmayacağını ifade etti. Organize sanayi bölgeleriyle birlikte bu bölgeler haricinde açılmış olan özel mesleki ile teknik eğitim okulları içerisinde öğrenim görmeyi sürdüren öğrencilere verilmiş olan teşviklerinse süreceğini ifade eden Yıldız, 2023 Eğitim Vizyonu kapsamında bakanlık olarak mesleki durumdaki eğitimin güçlendirilecek olmasına çok daha fazla önem vermekte olduklarını da çok açık bir şekilde dile getirmiş oldu.

Kanun içerisinde belirtilmiş olan 4 senelik süreyi bitirerek kapanacak durumdaki temel liselerin hangi kurumlara dönüşecek oldukları hususunda da taahhütte bulunmuş olduğunu anımsatan Yıldız, farklı nedenlerle taahhütlerini yerine getiremeyecek olan ve kapanma sürecine girmiş olan temel liselere de istedikleri bir kuruma dönüşebilmesi amacıyla tekrardan müracaat hakkı verilmiş olduğunu açıkça belirtti.

 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.