Microsoft Şirketinden yeni ve pahalı bir oyun konsolu

Xbox Scarlett isimli oyun konsolunun en ileri teknolojiyi kullanacak olduğuna yönelik söylentiler bulunmaktaydı.

Microsoft Şirketinden yeni ve pahalı bir oyun konsolu


Xbox Scarlett isimli oyun konsolunun en ileri teknolojiyi kullanacak olduğuna yönelik söylentiler bulunmaktaydı. Yeni çıkmış olan haberlerin bazılarına göre, yeni nesil gelecek olan konsolun ilk tanıtımı yapılacak parçaları CPU ile birlikte GPU olacak.

Reddit isimli platform içerisinde Xbox Scarlett’e ait durumda bulunduğu ileri sürülen bilgilerin bazıları paylaşıldı. Burada paylaşılmış olan bilgiye bakılırsa Microsoft şirketinin yeni konsolu, 64 Arcturus Motoru’na sahip  bir durumda Arcturus 12 GPU’dan faydalanacak ve konsol içerisinde toplamda 4.096 GPU isimli çekirdeği yer alacak.

Öte yandan PCGamesN’e bakılır ise yeni Acturus GPU, karmaşık bir durumdaki yonga sistemi ve boyutlarından ötürü ayrı grafik parçalarından oluşuyor olacak. Özellikle de Radeon VII’de yer alan AMD şirketinin en küçük durumdaki 7nm GPU mimarisinin 3.840 akım işlemcisinden oluşmakta olduğu düşünüldüğü zaman, Arcturusun da farklı grafik parçalarından oluşacak olması çok daha mantıklı gelmekte.  

Bütün bu haberlere bakılır ise ilave bir şekilde yeni Xbox  konsolu 7nm üretimi gerçekleştirilen Zen 2 CPU çekirdekleri de kullanıcılar ile buluşturacak olabilir. Öte yandan 7nm geliştirilmiş olan işlemcilerin yanı sıra yüksek seviyedeki grafiklerin birleşimi aşırı bir seviyede pahalı ve çok daha  karmaşık bir ürün ortaya çıkartacak olabilir.  

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.