Öğrenci servisi konusunda uyarılar yapıldı

İstanbul ili içerisinde yer alan kaçak servisler öğrencileri taşımayı sürdürüyor. Kaçak çalışmış oldukları tespit edilen şoförlerin arabaları 60 günlük bir süreyle trafikten men edilmesinin yanı sıra bir de 5.060 Türk Lirası tutarında ceza kesilmiş oluyor.

Öğrenci servisi konusunda uyarılar yapıldı


İstanbul ili içerisinde yer alan kaçak servisler öğrencileri taşımayı sürdürüyor. Kaçak çalışmış oldukları tespit edilen şoförlerin arabaları 60 günlük bir süreyle trafikten men edilmesinin yanı sıra bir de 5.060 Türk Lirası tutarında ceza kesilmiş oluyor. İstanbul Servis Odalarının İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı görevinde bulunan Hamza Öztürk açıklaması içerisinde; ''Veliler, hiç bir şekilde taşıt kartı ile birlikte yetki belgesini görmeden, hatta arabasının kapısıyla beraber, önünde L serisinde bir plaka görmeden, çocuklarını kesinlikle teslim etmesinler, ödeme de gerçekleştirmesinler'' ifadelerine yer verdi.

Okul servis arabalarının yanı sıra personel servis arabaları İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB)  açıklamış olduğu yönetmeliğine uygun bir şekilde '‘L'’ plakasına sahip arabalarla hizmet vermekte. İstanbul ilinde bu sene içerisinde ortalama olarak 20.000 tane '‘L’' plakası bulunan okul servis arabası trafiğe çıkmış durumda. Servis arabalarının Haziran 2019 tarihine kadarki süre içerisine bu plakaları almaları konusunda bir gereklilik vardı. Gerçekleştirilmiş olan denetimler esnasında İstanbul ilinde '‘L’' plakalara sahip durumda bulunmayan çok fazla  sayıda servis arabasının kaçak servis şeklinde çalışmayı sürdürdüğü bilgisine ulaşıldı

İstanbul Servis Odalarının İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı görevinde bulunan Hamza Öztürk ise, kaçak  durumda bulunan servisleri velilerin nasıl anlayacak olduğu ve ailelerin bu çeşitteki servislerle ilgili olarak ne gibi önlemler almasının gerekli olduğunu da açıkça anlattı. 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.