Öğrencilerin çilesi bitmek bilmiyor

Gümüşhane Üniversitesi içerisinde öğrenim gören üniversite öğrencilerine özel olarak yamaca inşa edilmiş olan yurt çok zor anlar yaşatmakta.

Öğrencilerin çilesi bitmek bilmiyor


Gümüşhane Üniversitesi içerisinde öğrenim gören üniversite öğrencilerine özel olarak yamaca inşa edilmiş olan yurt çok zor anlar yaşatmakta. Yurt binası içerisine ulaşım amacıyla 5 kilometre uzunluğundaki mesafeyi aşması gerekli olan öğrenciler, servis saatini kaçırmış oldukları zaman tam tamına 550 basamak çıkmak mecburiyetinde kalmış oluyor. Tamamen dik bir tane  rampaya kurulmuş merdivenden çıkabilmek amacıyla yaklaşık olarak 20 dakika zaman harcamış olan öğrenciler inme esnasında da 10 dakika içerisinde inmekte.

Gümüşhane ilinde tamamen dik ve de  engebeli  bir arazi yapısından dolayı yapılaşma konusunda çok büyük zorluklar yaşanmakta. Kent içerisinde, Gümüşhane Üniversitesi içinde eğitim görmekte bulunan öğrencilere özel olarak Bağlarbaşı Mahallesi üzerinde tam tamına 5 sene öncesinde yamaca 800 kapasitesi bulunan Ahmet Ziyaüddin Gümüşhanevi Erkek Öğrenci Yurdu inşası gerçekleştirildi. Arabayla yaklaşık olarak 5 kilometrelik bir yol mesafesinden sonra ulaşılabilmekte olan yurt binasına ayrıca 550 basamaktan oluşan merdivenli bir tane yaya yolu da yapılmış bir durumda. Merdivenin üst kısmı yağmurlu havalar esnasında inip çıkmakta olan öğrencilerin ıslanmaması amacıyla da üstü kapatıldı. Servisle ilgili saati kaçırmış olan öğrenciler, yaklaşık olarak 20 dakikalık süren bir yolculukla merdiveni kullanıp yurda çıkmış oluyor, 10 dakika içerisinde de inmiş oluyor. 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.