Öğretmenler içim 3.600 ek gösterge konusunda müjde

Türkiye Cumhurbaşkanı  görevinde bulunan Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamış olduğu ''2. 100 Günlük Eylem Planı'' kapsamında, öğretmenlere ait olan ek göstergeleri 3.600'e yükseltilmiş olacak.

Öğretmenler içim 3.600 ek gösterge konusunda müjde


Türkiye Cumhurbaşkanı  görevinde bulunan Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamış olduğu ''2. 100 Günlük Eylem Planı'' kapsamında, öğretmenlere ait olan ek göstergeleri 3.600'e yükseltilmiş olacak. Erdoğan tarafından açıklanmış olan ''2 100 Günlük Eylem Planı'' içerisinde milli eğitimle alakalı olarak pek çok reform ve de yenilik yer almakta. Buna bakılır ise, temel eğitim ve de  ortaöğretim konusunda denklik işlemlerinin elektronik ortam içerisinde yapılmasını sağlayabilecek bir sistem kurulmuş olacak. Eğitim konusunda, yerli ve de milli değerlendirme araçlarıda uygulama içerisine konulmuş olacak. Okul öncesi eğitim içerisinde derslik ihtiyacının karşılanabilmesi amacıyla 6 tane ilde 50 tane taşınabilir sınıf yapılmış olacak. Öğrencileri yönlendirme sistemi olarak açıklanan e-Portfolyo'nun alan indeksleri de açık bir şekilde tespit edilecek. Mesleki ve de teknik eğitimle alakalı olarak oluşturulacağı açıklanan web portalının e-Devlet için entegrasyonu da sağlanmış olacak.

 
Temel eğitim içerisinden ortaöğretime geçiş konusunda sınavsız okullar için yerleştirme kriterlerinde de güncelleme olacak. Öğretmenlere ait olan ek göstergeleri 3.600'e yükseltilmiş olacak. İlave ders ücretinin karşılığında görevlendirilmiş olanların ilave ders ücretleri %100 oranında arttırılmış olacak. Mesleki ve de teknik eğitim kurumlarının döner sermayesi içerisinde Hazine'ye ait kesinti oranı da %15'ten %1'e indirilip üretimlerin artırılması sağlanmış olacak. Okuma ile ilgili kültürünü artırmaya yönelik kalkınma konusunda öncelikli yörelerde yer alan il ve ilçeler içerisinde 255 tane zenginleştirilmiş kütüphane açılmış olacak.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.