Google Asistan'ın Türkçe desteği için tarih açıklandı

Yapılmış olan son geliştirmeler ile beraber yalnızca bir yapay zeka değilde, adeta bir  kişisel asistana dönüşmüş olan Google Asistan, ciddi anlamda da adının hakkını vermekte

Google Asistan'ın Türkçe desteği için tarih açıklandı


Yapılmış olan son geliştirmeler ile beraber yalnızca bir yapay zeka değilde, adeta bir  kişisel asistana dönüşmüş olan Google Asistan, ciddi anlamda da adının hakkını vermekte. Kişisel  bir asistanınız gibi çalışmakta olan Google Asistan, sizin yerinize  istediğiniz şekilde bir randevu alabilir, bütün işlerinizi kolay bir şekilde düzenleyebilir ve en önemlisi ise belirli ölçüde doğaçlama yapabilmekte.

Türkçe Google Asistan'la ilgili yürütülmekte olan çalışmalarda sona gelinmiş oldu. Daha önceki dönemde de paylaşılan özel haberlerle beraber, bahsi geçen asistan üstünde gerçekleştirilen çalışmalar esnasında sorulan tüm sorularda açığa çıkmıştı.

Şimdi de yetkililerden almış bulunduğumuz bilgilere bakılırsa Google Asistan, Ocak ayının son gününe kadar Türkiye’de yer alan her kullanıcıya açılmış  bir durumda olacak. Ocak ayı içerisinde ülkemizdeki kullanıcılara özel olarak kullanım sunulacağı açıklanan Google Asistan‘ın 300 değişik kabiliyetinin 250 tanesini ülkemizde kullanabiliyor olacağız.

Bütün bunların hariç olarakta Google Türkiye yetkililerinin tarafından aktarılmış olan bilgilere bakılırsa, Türkçe olan asistanın iOS işletim sistemi kullanıcıları içinde sunulabileceği müjdelendi. Artık son aşamaya girmiş olan Google Asistan yakın bir zamanda, hemde fazlasıyla yakın bir zamanda hizmete açılmış olacak. Yapabilecek olduklarını görünce fazlasıyla şaşıracak olduğunu Google Asistan’ın Türkçe durumdaki versiyonu, yapay zeka desteğine sahip kişisel asistanların arasında fazlasıyla özel bir yeri bulunuyor.

 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.