Öğretmenler için yapay zeka eğitimleri başlayacak

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte bir tane  vakıf üniversitesinin işbirliği sayesinde, öğretmenlere özel olarak '‘Yapay Zeka Atölyesi’' düzenlenmiş olacak.

Öğretmenler için yapay zeka eğitimleri başlayacak


İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte bir tane  vakıf üniversitesinin işbirliği sayesinde, öğretmenlere özel olarak '‘Yapay Zeka Atölyesi’' düzenlenmiş olacak. Program esnasında öğretmenlerin almış oldukları eğitimle, öğrencilerine yapay zeka projelerinde bir rehber olabilmeleri de hedeflenmekte. 17 Nisan tarihi içerisinde ilk dersin gerçekleştirileceği ve toplamda 2 ay devam edecek programın sonrasında bir de çalıştay yer alacak.

Öğretmenler, artık yapay zekayı öğrenmiş olacak. İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte İstinye Üniversitesinin işbirliği sayesinde, ‘'İstanbul Öğretmen Akademileri’' isimli bir proje kapsamında gerçekleştirileceği açıklanan bu programa, yapay zekayla alakalı proje geliştirmek ve de eğitim vermek amacıyla öğretmenler katılmış olacak. İstinye Üniversitesi'nin Mühendislik Fakültesi Dekanı görevinde bulunan Profesör Doktor Çetin Kaya Koç tarafından hazırlanmış olan bu çalışma, öğrencilerin yapay zekayla alakalı projelerini gerçekleştirebilmelerini hedeflemekte.

İlk dersleri 17 Nisan tarihi içerisinde yapılacak ve tam tamına 2 ay devam edecek bu eğitimin sonunda ise bir de çalıştay düzenlenmiş olacak. Katılımcı durumdaki öğretmenlere bu dersle alakalı olarak bir sertifika verilecek. Programla ilgili olarak başlangıç aşamasında 30 tane öğretmen seçimi yapıldı. Yapay zeka kullanarak proje geliştirmek amacıyla eğitim alacak ve daha sonraki süreç içerisinde kendi öğrencilerini eğitmeye başlayacak olan öğretmenler, lise öğrencilerinin yapay zekayla alakalı proje üretmesini de destekleyebiliyor  olacak.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.